Obavijesti

Sport

Komentari 95

Dosudili su penal Portugalu pa ga poništili i dali Švicarcima!

Dosudili su penal Portugalu pa ga poništili i dali Švicarcima!
1

VAR se još jednom pokazao u dosta zbunjujućem svjetlu. Felix Brych je prvo dosudio penal za Portugal u polufinalu Lige nacija, a onda se predomislio nakon gledanja VAR-a i penal dao Švicarcima!

VIDEO

Uvođenjem VAR-a i tehnologije bilo je svima jasno da ništa više neće biti isto u nogometu. Neke je VAR zbunio, a nekima pomogao. Tako je bilo i na utakmici između Švicarske i Portugala (3-1) u polufinalu Lige nacija. 

UEFA Nations League Semi Final - Portugal v Switzerland

Fabian Schär srušio je Bernarda Silvu u svom kaznenom prostoru i Felix Brych dosudio je penal za Portugal na opće oduševljenje domaćina. Penal je bio jasan kao dan, tu nije bilo priče, a onda je Portugalce zabrinulo kada se Nijemac zapričao s ljudima iz VAR sobe. Čekali su samo potvrdu penala, a onda šok. Ostao je penal, ali samo na drugoj strani!

UEFA Nations League Semi Final - Portugal v Switzerland

Da, Brych je nakon nekoliko minuta razgovora i provjere dosudio penal za Švicarsku i to zbog jednog starta koji je bio prije onog prekršaja na Bernardu Silvi. Semedo je srušio Seferoviać, što Nijemac prvotno nije vidio i Portugalci su jurnuli u kontru, ali nakon VAR-a i oči sokolovih iz sobe, Brych jeskužio da je krivo procijenio i Švicarci su dobili penal. Ricky Rodriguez bio je siguran i zabio je za 1-1.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Portugal se do kraja utakmice uspio oporaviti od šoka. Sjajni Ronaldo nakon sjajnog slobodnjaka za 1-0, zabio je u završnici još dva gola i odveo svoju momčad u finale Lige nacija gdje će igrati protiv pobjednika susreta između Engleske i Nizozemske koji igraju u četvrtak.

VAR je još jednom pokazao kako je unio revoluciju u nogomet jer teško da bi ovo itko skužio bez ponovljenih snimki. Nešto slično vidjeli smo i prije nekoliko mjeseci na utakmici SPAL-a i Fiorentine kada je sudac prvo dosudio penal za domaćine, a onda nakon nekoliko minuta i razgovora s ljudima iz VAR sobe, penal dodijelio momčadi iz Firenze.

Ta, ali i današnja situacija mnoge je zbunila, no VAR se pokazao kao sjajnim oruđem u otkrivanju situacija koje ponekada promaknu sudačkom oku....

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi