Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dr. Ivo operira i dalje: Spasio je meč loptu za dvoboj sa Čilićem

Dr. Ivo operira i dalje: Spasio je meč loptu za dvoboj sa Čilićem
1

Hrvatski veteran Ivo Karlović (40) nastavlja dokazivati kako su godine samo broj. U prvom kolu Moskve bio je bolji od Slovenca Bedenea sa 2-1 u setovima, a sad je na operaciju pozvao Marina Čilića

VIDEO

Hrvatski tenisač Ivo Karlović spasio je meč-loptu u odlučujućem 'tie-breaku' te nakon dva sata i 11 minuta borbe u dvoboju 1. kola ATP turnira u Moskvi svladao Slovenca Aljaža Bedenea sa 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), čime je izborio meč protiv Marina Čilića za plasman u četvrtfinale.

Bio je to peti dvoboj 40-godišnjeg Karlovića protiv 30-godišnjeg Slovenca, u kojem je hrvatski veteran stigao do prve pobjede. Karloviću je za osvajanje prvog seta dovoljan bio 'break' za vodstvo 3-2. U drugom setu je propustio priliku za 'break' u prvom gemu i spasio jedinu 'break-loptu' Bedenea u osmom gemu pa je odluka pala u 'tie-breaku'. U njemu je Slovenac uspio osvojiti jedan poen na Karlovićevom servisu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje seta.

Jedinu priliku za 'break' u trećem setu imao je Karlović kod vodstva 4-3, ali se Bedene izvukao. Slovenac je u odlučujućem 'tie-breaku' poveo sa 5-2, ali se Karlović vratio do 5-5 te pri vodstvu Bedenea 6-5 spasio meč-loptu sa servisom. Hrvatski tenisač je osvojio i sljedeća dva poena te tako došao do 11. pobjede u ovoj sezoni (11-14).

Karlović je za pobjedu zabio 35 asova te osvojio 85 % poena na prvom, a 58 % na drugom servisu. Bedene je ukupno osvojio tri poena više (107-104), ali mu to u ovom slučaju nije bilo dovoljno za pobjedu.

U borbi za četvrtfinale Karlović će po sedmi put u karijeri igrati protiv Marina Čilića, koji je kao 3. nositelj Kremljin kupa bio slobodan u prvom kolu. U dosadašnji šest dvoboja svaki je tenisač pobijedio po tri puta. Karlović i Čilić su posljednji put igrali prije dvije godine u polufinalu turnira na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, kad je u tri seta slavio devet godina stariji Zagrepčanin.

Dvoboj Karlovića i Čilića na rasporedu je u četvrtak. U utorak je od nastupa u Moskvi odustao prvi nositelj, Rus Danil Medvjedev, nedavni pobjednik ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, koji je nakon šest uzastopnih finala ipak odlučio da mu je potreban odmor. U glavnom ždrijebu ga je zamijenio sretni gubitnik iz kvalifikacija, srpski tenisač Nikola Milojević.

ATP Moskva - 1. kolo

IVO KARLOVIĆ (HRV) - Aljaž Bedene (Slo) 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6)

Jeremy Chardy (Fra) - Nicolas Jarry (Čil) 6-4, 6-2

Miomir Kecmanović (Srb/8) - Artjom Dubrivniij (Rus) 6-1, 7-5

Mihail Kukuškin (Kaz) - Jevgenij Donskoj (Rus) 6-4, 6-3

Roberto Carballes Baena (Špa) - Ričardas Berankis (Lit) 6-2, 4-6, 6-3

Philipp Kohlschreiber (Njem) - Pierre-Hugues Herbert (Fra) 6-3, 7-6 (3) (fh)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica