Obavijesti

Sport

Komentari 25

Dr. Ivo za prolaz morao ispaliti 53 asa u četiri i pol sata igre...

Dr. Ivo za prolaz morao ispaliti 53 asa u četiri i pol sata igre...
1

Ivo Karlović je osvojio više poena i na prvom i na drugom servisu, a suparniku je uzeo servis dva puta, dok je svoj izgubio jednom. Zadnji, peti set, trajao je sat i 16 minuta

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, zatim Ivo Karlović i Petra Martić osigurali su u srijedu plasman u treće kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Open, dok je Jana Fett u svom prvom nastupu na nekom grand slam turniru zaustavljena u drugom kolu. 

Čilić je sa 6-1, 7-5, 6-2 pobijedio Portugalca Joaoa Sousu, 70. tenisača svijeta, nakon sat i 47 minuta igre. Hrvatski je tenisač za pobjedu servirao je 20 aseva, bio je bolji na prvom i drugom servisu, na prvom je realizirao 93 posto poena, a na drugom 90, dok je suparnik uspio osvojiti 69, odnosno 34 posto poena na prvom i drugom servisu.

Čilić je Portugalcu pet puta uzimao servis, a svoj nije izgubio ni jednom.
 
U trećem kolu Čilića čeka Amerikanac Ryan Harrison, 45. na ATP ljestvici, koji je u drugom kolu bio bolji od Urugvajca Pabla Cuevasa. Čilić i Harrison su do sada igrali šest puta, a hrvatski je tenisač slavio pet puta.

Ivo Karlović je u nevjerojatnom meču koji je trajao četiri i pol sata sa 7-6 (3), 6-7 (3), 7-5, 4-6, 12-10 bio bolji od Japanca Yuichija Sugite, 41. tenisača svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karlović je servirao čak 53 asa, a Japanac 14 i obojica su napravila dosta dvostrukih pogrešaka-hrvatski tenisač 10, a japanski 14. 

Karlović je osvojio više poena i na prvom i na drugom servisu, a suparniku je uzeo servis dva puta, dok je svoj izgubio jednom. Zadnji, peti set, trajao je sat i 16 minuta.

Ovo je bio prvi meč Karlovića, 89. na ATP ljestvici, i Japanca. Za prolaz u osminu finala Karlović će se boriti protiv Talijana Andreasa Seppija, 76. tenisača svijeta s kojim je do sada igrao tri puta i dva puta slavio. 

Petra Martić je plasman u treće kolo Australian Opena, što joj je najbolji rezultat na tom grand slamu, osigurala pobjedom nad 40. tenisačicom svijeta Rumunjkom Irinom Begu od 6-4, 7-6(3).

U meču koji je trajao nešto više od dva sata, obje su tenisačice servirale po dva asa, a iako je Martić napravila pet dvostrukih pogrešaka, bila je bolja na prvom i drugom servisu od suparnice. Hrvatska je tenisačica Rumunjki uzimala četiri puta servis, a svoje je izgubila tri puta. Martić je osvojila 93 od ukupno 178 poena, a Rumunjka 85.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled, a za plasman u osminu finala Martić će igrati protiv Tajlanđanke Luksike Kumkhum, 126. na WTA ljestvici koja je u drugom kolu izbacila Švicarku Belindu Benčić. 

Jana Fett jedina danas nije izborila plasman u treće kolo, od nje je u drugom kolu bolja sa 3-6, 6-2, 7-5 bila druga tenisačica svijeta Dankinja Carolina Wozniacki. 

Jana Fett, 119. na WTA ljestvici, u meču dugom dva i pol sata je sedam puta gubila svoj servis, napravila je devet dvostrukih pogrešaka i servirala je samo jedan as. 

Ovo je bio prvi međusobni ogled između Fett i Wozniacki.      

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.