Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dr. Tomislav Madžar je na čelu borbe protiv dopinga i HZTA

None Foto: 5

Doc. dr. sc. Tomislav Madžar, predsjedničin savjetnik za sport i zdravstvo, imenovan je za predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping

Za predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping imenovan je doc. dr. sc. Tomislav Madžar, 37-godišnji savjetnik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za sport i zdravstvo.

To mjesto bilo je upražnjeno već nekoliko mjeseci, a premijer Andrej Plenković i njegova Vlada odlučili su tu dužnost povjeriti dugogodišnjem liječniku naše nogometne i rukometne reprezentacije.

- Moja misija je borba za čišći i pravedniji sport, koja je i do sada bila dobra zahvaljujući doktorima Fučkaru, Ercegu i Manojloviću, ali ju ja želim podići na još višu razinu. Želim da hrvatski sportaši ne budu obilježeni kao korisnici nedozvoljenih sredstava. Želim da naši sportaši kao i dosada budu naši najveći promotori i da svojim rezultatima podižu uglede Hrvatske gdje god nastupali. Konačni cilj nam je osamostaljene u agenciju za borbu protiv dopinga, po nalozima Svjetske antidoping organizacije - rekao je dr. Madžar, koji je kao specijalist sportske medicine nedavno otvorio polikliniku za medicinu rada i sporta "Vaš pregled".

- Mi smo specijalizirani za preglede sportaša, vozača i ostalih profesija poput pilota, zaštitara, pomoraca. Poliklinika je za sve dobne kategorije. Poseban naglasak dajemo na edukaciju za prvu pomoć. Posebice za brzo reagiranje nakon iznenadne srčane smrti bilo kod sportaša, radnika, djelatnika u firmi ili pružanju prve pomoći u zajednici - pojašnjava dr. Madžar.

Sama se poliklinika "Vaš pregled" sastoji od dijagnostičkog centra, gdje se obavlja pregled vida i sluha, EKG i spirometrija, dvije liječničke ambulante i čekaonice. Prostor je iznimno funkcionalan i pruža mogućnost psihološkog testiranja i psihološke pripreme za sportaše u suradnji s mentalnim treningom.

Na pregledu su već bili mnogi poznati sportaši. Kod dr. Madžara dolazio je Ivan Perišić, jedan od najboljih igrača naše reprezentacije i El Soudani najbolji igrač Dinama.

 

Komentari (1)