Obavijesti

Sport

Komentari 18

Dragi naš HNL: Pala su četiri crvena, 12 golova i - prvi otkaz

Dragi naš HNL: Pala su četiri crvena, 12 golova i - prvi  otkaz
1

Iako se očekivalo da prva 'žrtva' bude trener Istre 1961 Andrej Panadić, to se nije dogodilo. Panadić je i dalje 'živ' na trenerskoj klupi, no zato njegov trenerski kolega iz RNK Splita nije

VIDEO

Prvo kolo našeg dragog HNL-a ponudilo je 12 golova, četiri crvena kartona, jedan preokret i jedan otkaz. Dva su crvena pala u utakmici Slavena i Intera u petak, dva sutradan na meču Osijeka i Istre. Preokret je viđen u utakmici Dinama i Lokomotive u Maksimiru jučer, dok je ukupno palo 12 golova u pet utakmica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Iako se očekivalo da prva 'žrtva' bude trener Istre 1961 Andrej Panadić, to se nije dogodilo. Produžio je svoj, a ujedno i klupski niz bez pobjede na frapantnu brojku 27. Osijek je u subotu bio bolji na Drosini rezultatom 0-1, a strijelac je bio Antonio Perošević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako god, Panadić je i dalje 'živ' na trenerskoj klupi, no zato njegov trenerski kolega iz RNK Splita nije. On se isto može 'pohvaliti' neslavnim nizom, naime, Split nije zatresao mrežu protivnika devet utakmica. Kuliminiralo je teškim porazom od Rijeke na Parku mladeži u subotu 0-3.

Dakle, Goran Sablić od danas više nije trener prve momčadi RNK Splita, stoji na službenoj klupskoj stranici rnksplit.hr

Klub  se o novonastaloj situaciji očitovao kratkim priopćenjem:

- Goran Sablić je nakon utakmice s Rijekom stavio svoj mandat na raspolaganje, što smo razmotrili i u konačnici odlučili potražiti novog trenera. S Goranom smo se rastali iskreno i prijateljski, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku svoje trenerske karijere. U narednim danim prvu momčad će voditi Zvonimir Tomić, što uključuje i današnju prijateljsku utakmicu s Junakom. O izboru novog trenera javnost će biti pravovremeno obavještena - stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Slaven Žužul.

Sabliću ponestalo strpljenja

Ono što u priopćenju ne stoji, to su razlozi zbog kojih se Sablić odlučio na ovaj potez. A glavni je razlog financijska kriza koja potresa klub s Parka mladeži već duže vrijeme. 

Nije tajna da dugovi prema igračima i zaposlenicima sežu i u prošlu godinu, nije tajna da su zbog toga mnogi igrači otišli, te da su odlazak najavili još neki, poput Obšivača i Pešić te da klub nije bio u stanju dovesti adekvatne zamjene. 

Sve je to Sablić stoički podnosio, ali očito je da je stanje u klubu jako ozbiljno, kad je i njegovom strpljenju došao kraj.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka