Obavijesti

Sport

Komentari 5

Drago i Pero kao komentatori: Imamo to u sebi, znamo lajati

Drago i Pero kao komentatori: Imamo to u sebi, znamo lajati
1

Znao sam dnevno napraviti 50 kava, bio sam najmlađi, prisjetio se Drago Vuković dana s Metličićem u reprezentaciji, a Pero je dodao: "Nadamo se medalji, sad trebamo stvoriti pritisak..."

VIDEO

Pero Metličić (42) i Drago Vuković (36) odlični su prijatelji, a godinama su bili suigrači u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji. Zajedno su osvojili šest medalja s velikih natjecanja, a sad će se obojica naći s druge strane.

Tijekom Europskog prvenstva 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, koje se održava od 9. do 26. siječnja, Splićani će biti stručni komentatori na RTL-u.

Pokretanje videa...

05:15

- On je vrhunski igrač i još bolji čovjek. Bio mi je idol kad sam bio dijete, pogotovo 2003. kad sam osvojio svjetsko zlato. Bila mi je čast kad bi mi se javio na ulici - rekao je Vuković o Metličiću.

- To je momak koji s obje noge čvrsto stoji na zemlji i dan danas, koji je napravio puno toga dobroga. Uvijek je bio skroman i srčan - govorio je Metličić.

Prisjetili su se jedne od brojnih anegdota dok su nosili dres "kauboja".

- Znao sam dnevno napraviti 50 kava, bio sam najmlađi. Kad je falilo sokova, donosio sam ih, pa idi donesi 14. kavu... - rekao je Drago.

- Dobro, da ne bi netko pomislio na kraju da si bio rob - ubacio se Metličić i nasmijao.

- Ma neee - odgovorio je Drago.

Oženio se još jedan 'kauboj': Mandić 'uzeo' Mostarku Anu
Oženio se još jedan 'kauboj': Mandić 'uzeo' Mostarku Anu

A kakva će momčad njihova i sadašnjeg izbornika Line Červara (69) biti na Euru i što možemo očekivati?

- Nadamo se dobrom prvenstvu i nekoj medalji, kao i uvijek. Treba sad stvoriti pritisak, sad kad smo ovako sa strane. Hrvatska uvijek mora ciljati visoko, pa tako i ovaj put - rekao je Pero.

Prokomentirao je Metličić i novu ulogu koju će imati oko praćenja reprezentacije.

- Ako smo bili dobri igrači, ne znači da ćemo biti dobri novinari. Ali mislim da imamo mi to u sebi. Možemo lajati, možemo pričati... Bitno je da se dobro opustimo, da budemo fer, korektni, da ne budemo dosadni. Najgore je ako smo dosadni - zaključio je legendarni hrvatski rukometaš, koji je bio pomoćni trener izborniku Željku Babiću od 2015. do 2017.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović