Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Drago mi je što nema onih koji dođu samo kad nešto osvojim'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 8

Otkad sam došao u ovu dvoranu, sanjao sam da ću se jedan dan plasirati na Olimpijske igre. Prebrzo se ovo sve dogodilo da bih si posvijestio što se događa, rekao je Srbić po povratku u Zagreb

Tin Srbić (23) vratio se u Zagreb nakon sjajnog nastupa na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Stuttgartu, gdje je usprkos ozljedi osvojio srebrnu medalju na preči s ocjenom 14,666, iza Brazilca Arthura Mariana (14,900) i ispred Rusa Artura Dalalojana (14,533)

Kao i svaki put nakon velikih uspjeha, imao je doček u dvorani gimnastičkog kluba Sokol u centru metropole, u kojoj je kao dijete počeo trenirati.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Preumoran sam da bih rekao nešto suvislo. Svaki put kad napravim neki veliki rezultat vidim neke ljude koje vidim samo tad, tako da mi je drago da ih sad nema. Sad vidim ljude koji su mi dragi, koji su sa mnom bili cijelo vrijeme, na svakom koraku - rekao je Srbić i nastavio:

- Hvala puno mojoj obitelji, treneru i svim ljudima u Sokolu koji su radili za to da mi uspijemo. Sokol ove godine slavi 145 godina kluba i nadam se da će još pomagati mladim gimnastičarima da rade ono što vole i ostvaruju dobre rezultate.

ŽIVOTNA PRIČA TINA SRBIĆA Ozljeda koja je promijenila sve: Pukao sam i mislio da je kraj

Osim što je osvojio drugu veliku svjetsku medalju, Srbić je plasmanom u finale izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Otkad sam došao u ovu dvoranu, sanjao sam da ću se jedan dan plasirati na Olimpijske igre. To se dogodilo prije tjedan dana u Stuttgartu i to je jedina stvar koja mi je važna. Prebrzo se ovo sve dogodilo da bih si posvijestio što se događa, ali sretan sam.

- Ostaje mi deset mjeseci priprema za Olimpijske igre uz ljude koji su mi i dosad pomagali. Nadam se da ću napraviti najbolji mogući rezultat u Tokiju i dati sve od sebe, a vama hvala što ste došli - zaključio je Srbić.

BORAC TIN Ma, može i ozlijeđen! Odlični Srbić osvojio svjetsko srebro!

Uz njega je, uz brojne uglednike, bio trener Lucijan Krce (44) koji ga je vodio do velikih rezultata.

- Htio bih zahvaliti svima vama koji ste nas pratili, pogotovo navijačima koji su došli i na kvalifikacije i na finale. Nadam se da ćete nam biti podrška i iduće godine u Tokiju na Olimpijskim igrama - rekao je Krce.

Komentari (9)
  • Ovo je vjerovatno upućeno ljudi iz saveza, ali moglo bi vrijediti za sve. Uvijek napominjem onu izjavu Guardiole koji je rekao ako nas ne podržavate u porazu onda nemojte ni u pobjedi. Ja za sportaše, timove za koje navijam i slično nikada nisam i neću ništa loše reći.

    14. 10. 2019,   15:02
  • Bravo! Svaka cast!

    14. 10. 2019,   16:26
  • Svaka čast,izjava za 10 ,ti si prolijevajući svoj znoj to ostvario a ne oni smmradovi što se slikaju i kite tuđim perjem

    15. 10. 2019,   10:28