Obavijesti

Sport

Komentari 17

Drama: Jug CO nakon penala izbacio prvaka i ušao u finale

Drama: Jug CO nakon penala izbacio prvaka i ušao u finale
1

Vaterpolisti su u dramatičnoj polufinalnoj utakmici pobijedili branitelja naslova Pro Recco i izborili finale Lige prvaka u kojem će igrati protiv jakog Olympiacosa

VIDEO

Vaterpolisti Juga CO plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom susretu završnog turnira u Budimpešti svladali branitelja naslova Pro Recco 15-14 (3-1, 1-3, 4-2, 2-4; 5-4) boljim izvođenjem peteraca.

Dubrovčani su apsolutno zasluženo svladali po imenima daleko jačeg suparnika, a tijekom čitavog dvoboja niti jednom nisu bili u rezultatskom zaostatku. Razlog zašto su do pobjede morali doći tek putem peteraca leži prvenstveno u skandaloznom suđenju Azera Koganova koji je devet sekundi prije kraja prvi vodstvu Juga 10-9 i dok je dubrovački sastav imao loptu dosudio "brutalan prekršaj" Pave Markovića u napadu čime je dodijelio peterac Pro Reccu iz kojega je Sandro Sukno izjednačio na 10-10.

Ipak, niti ta skandalozna odluka nije pomogla talijanskom sastavu, jer je junak Juga, golman Marko Bijač, u raspucavanju peteraca briljatno zaustavio udarce Sukna i Filipovića i odveo svoju momčad u zasluženo finale.

Upravo je Bijač bio fenomenalan i tijekom same utakmice, ukupno je sakupio 10 obrana, od toga četiri u prvoj trećini u kojoj je Jug izgradio prednost od 3-1. Sredinom druge četvrtine Dubrovčani su poveli i 4-1, no do kraja toga dijela igre Pro Recco je uspio poravnati na 4-4.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jug je potom odigrao šest minuta iz snova na početku treće četvrtine kada je golovima Perronea, Jokovića, Markovića i Macana poveo 8-4. Pro Recco je minutu prije kraja stigao na 9-8, a kada je Perrone 39 sekundi prije kraja pogodio za 10-8 izgledalo je kako je susret riješen. No, Sukno je 27 sekundi prije kraja uspio smanjiti na 10-9, da bi potom Koganov pružio priliku Pro Reccu za potpuni povratak, no srećom on se nije dogodio.

Felipe Perrone postigao je četiri gola za Jug, Maro Joković je dodao tri, a Pavo Marković, Marko Macan i Loren Fatović po jedan, dok su Sandro Sukno i Filip Filipović zabili po tri gola za Pro Recco, dva je zabio Pietro Figlioli, a jednoga Aleksandar Ivović.

U subotnjem finalu od 21 sat Jug CO će igrati protiv Olympiacosa koji je u drugom polufinalu iznenadio mađarski Szolnoki svladavši ga 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1).

Jug CO je do sada tri puta osvajao naslov europskog prvaka, 1981., 2001. i 2006. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi