Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama Španjolaca: Enrique u zoru otišao, igrači su se sledili

None Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI 2

Španjolska je u utorak pobijedila Maltu 2-0, a na klupi nije bilo izbornika Luisa Enriquea koji je hitno otputovao u Barcelonu jer je član obitelji bolestan. Španjolski mediji situaciju opisuju "najdramatičnijom u povijesti"

U utorak navečer Španjolci nisu imali ni volje ni želje istrčati na teren. Ali morali su, čekalo ih je drugo kolo kvalifikacija i gostovanje na Malti. Dok su oni spavali, ranom zorom Luis Enrique je morao napustiti Maltu i vratiti se u Španjolsku.

- Luis Enrique Martinez, izbornik naše reprezentacije, neće voditi momčad na večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EP. Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime - objavio je kratko Savez.

Španjolski mediji pišu kako ovako stresno u reprezentaciji nije bilo ni uoči Svjetskog prvenstva kada je momčad dva dana prije početka natjecanja ostala bez izbornika Juliena Lopeteguija. Međutim, nitko ne zna točan razlog Enriqueovog odlaska, zna se samo da je u pitanju teško zdravstveno stanje člana njegove obitelji.

Ramos: Obitelj je svetinja, uz tebe do smrti

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je prije utakmice na Twitteru kapetan Sergio Ramos.

Privatni avion koji je Enriquea preveo s Malte do Barcelone organizirao je Španjolski savez, a koliko je situacija komplicirana potvrđuje i informacija da je s njim otišao bliski prijatelj i psiholog reprezentacije Joaquin Valdes kako bi mu pružio svu moguću podršku u teškim trenucima.

Igrači se sledili pa prisegnuli na šutnju

Dok se odvijala Enriqueova drama igrači su spavali, a kada su čuli vijesti - sledili su se, opisuje Marca. Prije odlaska, igračima je ostavio poruku, zatražio samo jedno - da prisegnu na apsolutnu diskreciju te da ni pod koju cijenu ne otkriju konkretan razlog njegovog iznenadnog odlaska.

Noć koja je iza Španjolaca Marca opisuje "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije". Furija je pobijedila s 2-0, ali nitko nije slavio. Svima je u želudcu bio ogroman kamen, igrači su samo čekali kraj, mislima su bili uz svog izbornika.

- Moja podrška Enriqueu i njegovoj obitelji, to je važnije od utakmice. Želim im sve najbolje - rekao je kratko nakon utakmice Robert Moreno koji je sinoć vodio reprezentaciju.

Komentari (12)
  • Au stvarno najdramaticnija stvar u povijesti neke nogometne reprezentacije, trener im nakon tekme otisao u bolnicu biti sa bolesnim clanom obitelji, znaci stvarno brutalna drama, ja vecu u svom zivotu nisam vidio XD

    27. 3. 2019,   13:33
  • Saznali smo od pouzdanih ljudi iz Spanjolske da je netko iz obitelji Enrique-a opsjednut demonom! Mediji znaju ali ne smije nitko napisati. Lp

    27. 3. 2019,   13:43
  • Koja dramaturgija..... rulja puši

    27. 3. 2019,   15:03