Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Drama u utrci: Atletičar je na stazi kolabirao, sad je u komi...

None Foto: screenshot/instagram

Kemoy Campbell se srušio na mitingu u New Yorku tijekom utrke na 3 tisuće metara. Liječnici su ga oživljavali 25 minuta, a onda stavili u induciranu komu kako bi otkrili što se dogodilo. Stanje mu je stabilno

Za vikend se u New Yorku odvijala prava drama. Poznati jamajkanski trkač Kemoy Campbell srušio se tijekom utrke na na 3000 metara.

Nakon tisuću pretrčanih metara, Campbell je skrenuo sa staze, usporio, napravio bolnu grimasu i ubrzo se srušio. Odmah je reagirala liječnička služba, oživljavali su ga defibrilatorom 25 minuta, a atletičar je na nosilima prevezen u obližnju bolnicu Presbyterian.

Prema informacijama iz New Yorka, iako mu se stanje nakon dolaska u bolnicu stabiliziralo, liječnici su ga odlučili staviti u induciranu komu. Namjeravali su ga promatrati 48 sati kako bi dokučili razlog kolabiranja. Kako još uvijek nisu otkrili što se dogodilo, Jamajčanin je i dalje u komi.

- Na intenzivnoj je njezi, ali uspjeli su ga stabilizirati. Svi smo šokirani. Uz njega su djevojka i brat - rekao je sportašev agent Ray Flynn.

Dok je trajalo oživljavanje, bacači kugle čije se natjecanje odvijalo u neposrednoj blizini su zajedno kleknuli i molili se za svog kolegu.

Campbell je predstavljao Jamajku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Godinu dana ranije oborio je državni rekord u utrci na 5000 metara s vremenom 13.20.39.

Komentari (5)
  • Il' pobijediti ili umrijeti. Sunce ti žarko pa gdje je ono "najvažnije je sudjelovati"?!?!

    11. 2. 2019,   19:24
  • na ovoj slici isti dembele

    11. 2. 2019,   21:53
  • Ja mislio ejakulirao

    11. 2. 2019,   21:16