Obavijesti

Sport

Komentari 90

Drama u zadnjem kolu: Evo što treba Liverpoolu, a što Cityju...

Drama u zadnjem kolu: Evo što treba Liverpoolu, a što Cityju...
1

Prvenstvo će biti odlučeno u nedjelju kada od 16 sati svoje utakmice igraju Liverpool i Manchester City. 'Građani' idu na noge Brightonu koji je osigurao ostanak, a 'redsi' kod kuće dočekuju Wolverhampton

VIDEO

Otok gori. Figurativno, naravno. Manchester City u ponedjeljak je teškom mukom srušio Leicester s 1-0 golom Vincenta Kompanya i skočio na vrh prvenstvene ljestvice s bodom više u odnosu na Liverpool. Momčad Pepa Guardiole na nestvarnih je 95 bodova, bod manje ima Liverpool, a zadnje kolo je pred vratima.

Dobro, Liverpool treba prvo odraditi uzvrat protiv Barcelone na Anfieldu i nadati se čudu nakon 3-0 poraza u prvoj utakmici. Iako, mislima su vjerovjatno već na zadnjem prvenstvenom kolu gdje ih čeka Wolves. 'Redsima' sada igra samo kiks Manchester Cityja koji ima imperativ pobjede, ali od ponedjeljka drži sve u svojim rukama.

 

Kada i gdje igraju?

U nedjelju, 12. 5., netko će staviti ruke na trofej Premier lige. Manchester City odlazi u goste Brightonu koji je i prije zadnjeg kola osigurao ostanak u elitnom rangu engleskog nogometa. Brighton ima 36 bodova i na 17. je mjestu, posljednjem koje jamči ostanak u ligi.

Premier League - Newcastle United v Liverpool

Utakmicu će igrati od 16 sati, a u isto vrijeme svojih zadnjih 90 minuta ove sezone igrat će Liverpool i Wolves koji je jedno od najugodnijih iznenađenja lige. Običaj je da se utakmice koje odlučuju o nečemu u zadnjem kolu igraju u isto vrijeme. 'Redsi' će imati prednost domaćeg terena te će uz pomoć Kopa i zahuktalog Anfielda pokušati odraditi svoj posao i nadati se kiksu Manchester Cityja.

Koliko su osvajali?

Manchester City u svojim vitrinama ima pet naslova prvaka Engleske. Dva su osvojili davnih dana, prvi tamo 1937., a 1968. drugi. Streloviti uspon kluba počeo je ulaskom stranog kapitala u klub pa su 'građani' 2012., 2014. i 2018. uzeli trofeje prvaka i u posljednjih su se nekoliko godina pretvorili u najjaču silu engleskog nogometa.

Manchester City v Leicester City - Premier League - Etihad Stadium

Liverpool ima nemjerljivo više trofeja i veću tradiciju, ali već dugo žive u prošlosti. Čak 18 naslova prvaka osvojio je Liverpool, ali zadnji još tamo 1990. godine. Upravo to razdoblje između osamdesetih i devedesetih godina najplodonosnije je u povijesti kluba, a onda je stalo. Osvojio se tu i tamo koji trofej, recimo Liga prvaka 2005. godine, ali malo je to za klub takvog renomea. Nešto je pokrenuo Nijemac Jurgen Klopp svojim dolaskom, a Liverpool je ove sezone osvojio, zasad, sjajna 94 boda. Sezonu bi mogli završiti sa 97 bodova pa da im i to bude nedovoljno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao