Obavijesti

Sport

Komentari 19

Drama junačine Eura: Htio sam se ubiti i tako pobjeći od svega

Drama junačine Eura: Htio sam se ubiti i tako pobjeći od svega
8

Otac me često zove iz zatvora. Ubio je moju pomajku, ali ja mu vjerujem da nije kriv. Zvao me nakon finala Eura i plakao, otkrio je Eder u intervjuu za britanski Daily Mail...

VIDEO

Swansea ga je otjerala nakon što nije uspio zabiti u 15 utakmica, na Euro u Francuskoj stigao je kao rezerva, a njegovim golom Portugal je osvojio europski naslov.

Eder je u intervjuu za Daily Mail otkrio svoju životnu priču o teškom djetinjstvu, ocu ubojici i odrastanju u sirotištu.

- Otresao sam se Koscielnyja i opalio. Gledao sam loptu kako leti... Kad je završila u mreži znao sam da će to biti nešto veliko za mene i Portugal - počeo je svoju priču Eder, koji je na Euro stigao bez kluba.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Odem na You Tube i gledam svoj gol

Danas je član Lillea.

Dok ne trenira često ode na internet provjeriti je li on stvarno zabio u finalu Eura za zlato.

- Odem na You Tube i gledam snimku gola. Pogledao sam je valjda 15 puta. Dobro, vjerojatno puno više od 15 puta - rekao je Eder (28), kojem je to bio prvi gol za Portugal u službenim utakmicama.

- I prije Eura osjećao sam se da ću napraviti nešto veliko. Prije nego me trener pozvao i rekao mu da ulazim u finalu, rekao sam mu da ne brine i da ću zabiti - priča Eder, koji se rodio portugalskoj koloniji Guinea-Bissau.

Igrao sam bos na staklu

U Portugal je iz ove države na zapadu Afrike preselio s roditeljima kao trogodišnjak. No obitelj je jedva spajala kraj s krajem i Eder je s osam godina završio u sirotištu.

- Neću lagati, bilo je gadno. Igrali smo nogomet bosonogi na terenu na kojem je bilo staklo od razbijenih boca. Bio sam bez roditelja, a na takvim mjestima stvari često postanu ružne - priča Eder, koji je uspostavio kontakt s majkom kad je postao stariji.

Otac ubio pomajku, bacio joj tijelo i otišao u MacDonald's

- Sad smo u stalnom kontaktu. Prije nije bilo tako. Ona nije bila sa mnom u važnom dijelu života - kaže Eder, čiji otac od 2003. godine u engleskom zatvoru služi doživotnu kaznu zbog ubojstva.

Filomeno Antonio Lopes rastao se s Ederovom majkom i upoznao je Domingas Olivais. Ubio ju je, bacio njezino tijelo u rijeku i otišao u McDonald's.

- Imao sam 12 godina kad se to dogodilo. On je moj otac i vjerujem da je nedužan. Ne kažem da je sud napravio nešto loše, ali vjerujem svom ocu. Počeo sam ga posjećivati kad sam navršio 22 godine. Kad god imam vremena odem kod njega. Zvao me nakon finala Eura i plakao je od sreće - priča portugalski napadač i dodaje:

- Rekli su mi da je pokupio moju pomajku s posla, udario ju je i zadavio. Nisam bio tamo pa ne mogu reći što je bilo, ali on je i dalje moj tata.

Portugal v France - EURO 2016 - Final

Htio sam se ubiti i pobjeći od svega

Eder je bio u teškoj situaciji nakon SP-a 2014. godine. Portugal nije uspio proći skupinu, a navijači su ga označili kao jednog od glavnih krivaca.

- Prolazio sam tešku fazu. Na Svjetskom prvenstvu sam igrao ozlijeđen i nije dobro ispalo. Mučio sam se, a um mi je bio na nekom crnom mjestu. Razmišljao sam o samoubojstvu - rekao je Eder i otkrio što je bila prekretnica da prestane razmišljati o takvim stvarima.

- Nakon jedne utakmice u Bragi, prišla mi je djevojčica i njezina majka Susana Torres pitala me može li nas fotografirati. Kasnije mi je majka poslala poruku na Facebook da bi kćer jako htjela ići na Svjetsko prvenstvo. Vidio sam poruku, ali nisam odgovorio - kaže Eder i dodaje:

- Kasnije mi je bilo žao. Odgovorio sam tek nakon godinu dana i poslao Susani dres s imenom njezine kćeri na poleđini. Odgovorila mi je da joj javim ako mojim prijateljima treba sportski psiholog. Jako mi je pomogla i ona je bila ključ što sam se oporavio mentalno - rekao je Portugalac koji tečno priča engleski, francuski, španjolski i portugalci. 

U Portugalu su lansirali web stranicu "DisculpaEder.com (Eder, oprosti), na kojoj mu se navijači ispričavaju za sve ružno što su o njemu pisali i govorili uspoređujući ga s čunjem. 

- To je bio grozan period u kojem sam samo razmišljao kako pobjeći od svega. Na sreću, to je sada iza mene - dodao je čovjek koji je Portugalu donio europsko zlato.

Portugal v France - EURO 2016 - Final
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj