Obavijesti

Sport

Komentari 17

Drastična kazna Lisi Stublić: Prekršili su moja ljudska prava

Drastična kazna Lisi Stublić: Prekršili su moja ljudska prava
6

Bila sam i na poligrafu. Nisu mi dali da se branim. Podigla sam i kaznenu prijavu, rekla je naša maratonka Lisa Stublić koja je zbog dopinga dobila 4 godine kazne

VIDEO

Hrvatska maratonka Lisa Stublić-Nemec (31) dobila je drastičnu kaznu od četiri godine suspenzije zbog dopinga, doznaje HRTPrije nešto više od četiri mjeseca Lisa je istrčala 2:27,57 na berlinskom maratonu te ispunila normu za Olimpijske igre. Prije utrke bila je na kontroli krvi, a nakon nje dala je i uzorak urina. 

Sve je bilo u redu. A onda joj je za desetak dana, nakon što je sezona završila, na vrata pokucala Hrvatska antidopinška agencija. Borbe s maratonskih staza prebacile su se na pravne stvari. Lisa i njezin trener Slavko Petrović uvjereni su u nevinost, ali stigla je kazna koja vrlo lako može značiti i kraj njezine karijere. 

- Nevina sam, a išla sam čak i na poligraf kako bih to dokazala. Nisu mi dali da se branim niti su mi dali dokumentaciju koju sam ih tražila. Nisam imala pravedno suđenje, a prekršili su moja ljudska prava. Naravno da ću se žaliti, a podigla sam i kaznenu prijavu - objavila je naša maratonka na Facebooku.

Priopćenje Lise Nemec:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Imala sam potrebu napisati ovu objavu kako bih svima vama rasvijetlila što se događalo u proteklim mjesecima. Ne mogu ići u detalje ali ukratko:

Nakon četiri tjedna od saslušanja, na moje iznenađenje donesena je odluka, koja nažalost nije u moju korist. Kao prvo želim reći da sam nevina, čak sam išla na poligraf kako bih to dokazala. Jako sam razočarana jer nisam dobila pravedno saslušanje od strane HZTA (Hrvatski Zavod za Toksikologiju i Antidoping). Pored puno stvari, nisu mi dali pravo braniti se na ispitivanje suprotne strane, niti su mi dali svu dokumentaciju koju sam ih tražila. 

Time su prekršena moja temeljna ljudska prava. Naravno da ću se žaliti na takvu odluku CAS-u gdje ću dobiti neovisno suđenje gdje će HZTA morati objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke prilikom uzimanja urina. Pored svega toga, podignula sam kaznenu prijavu u vezi ovog slučaja. Žao mi je da se takve stvari mogu dogodit u Hrvatskoj gdje se naveliko šteti i imenu hrvatske atletike u svijetu. 

Na kraju hvala svima vama koji me podržavate, ovo me nece obeshrabriti. 

Nastavljam dalje se boriti i trenirati."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u