Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dražen Anzulović: Moji igrači se ne znaju izvući iz ponora!

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ne bih rekao da je to gubitnički mentalitet, ali igrači su psihološki vrlo neiskusni. Ne znaju se izvući iz ponora, to sam primijetio i na treninzima, komentirao je Anzulović

Možda smo već dobili gubitnički mentalitet. Puno smo utakmica izgubili zbog velikih oscilacija. Dobro počnemo, a onda nam protivnik napravi razliku pa se više ne možemo vratiti, požalio se Bojan Bogdanović nakon još jednoga groznog izdanja Cibone.

- Ne bih rekao da je to gubitnički mentalitet, ali igrači su psihološki vrlo neiskusni. Ne znaju se izvući iz ponora, to sam primijetio i na treninzima - prokomentirao je Dražen Anzulović.

Novi trener kaže da je, gledajući Cibonu, uočio probleme momčadi, no tek kad je ušao u svlačionicu, vidio je realno stanje.

- Dečki moraju shvatiti da košarka nije igra talenta već i ispunjavanja obveza te profesionalnog ponašanja. Zato ih treba voditi i educirati - objasnio je Zula, koji kao najveći problem vidi nemogućnost držanja ritma.

- U srijedu smo pali u drugoj četvrtini zbog taktičke nediscipline, a ona je povezana s nedostatkom snage - kaže Anzulović, koji nije htio ulaziti u to što je razlog nedostatka snage. 

Točno je kako je odlascima Pašalića, Delaša i Johnsona još veći teret pao na preostale igrače, koji su iscrpljeni i ozlijeđeni, a Gordan Giriček još je vrlo daleko od željene fome. Za sve to treba vremena, kojeg Cibona nema...

Zovite psihologa

Trener Cibone Dražen Anzulović mora pronaći način kako preporoditi momčad koja mjesec dana ne zna za pobjedu...

Žižić moguće pojačanje

Iako je trenutačno ozlijeđen, kao jedno od pojačanja spominje se i centar Andrija Žižić, koji igra za Asvel.

- Ne znam ništa o tome - kaže Zula, koji se raduje Rozićevu povratku.

Komentari (4)
  • ajmo otkaz odmah! vec trazis alibi..

    6. 1. 2011,   19:53
  • katastrofa od sezone..Ak ovako nastave gubiti ne gine im ispadanje iz NLB lige.

    6. 1. 2011,   21:23
  • Novine pune Cibone a Zadar????Sitite me di se košarka pocela igrat u Zadru ili Ciboni,nije da san neki iskompleksirani majmun,ali sto je previse je previse.Kad je Gira dolazija u Cibonu koda je dosa Bryant a ne Giriček.Ljudimo je vecf dosta tog ''purgerskog sporta''.Da cibona igra u a-2 ligi jug i da dobija Voštarnicu vi bi to na naslovnicu stavili.

    7. 1. 2011,   09:07