Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dresovi nogometaša skupili su preko 20 tisuća kuna za Marlu!

Dresovi nogometaša skupili su preko 20 tisuća kuna za Marlu!
37

Uz sadašnje i bivše reprezentativce Hrvatske svoje su dresove poslali igrači Dinama, Gorice, Slaven Belupa, Intera, legendarni Veldin Karić, ali i sjajni talijanski napadač Ciro Immobile! Bravo, dečki!

VIDEO

Dresovi 'vatrenih' na aukciji za bolesnu djevojčicu Marlu zaradili su čak 20 tisuća kuna! Najskuplji su bili onaj Dejana Lovrena i sada već bivšeg Vatrenog Marija Mandžukića za koje su vjerni navijači izdvojili po 2,5 tisuće kuna.

Na aukciji su se našli još dresovi naših sadašnjih i bivših reprezentativaca Domagoja Vide, Vedrana Ćorluke, Danijela Subašića, Milana Badelja, Marka Roga, Ivana Strinića, Tina Jedvaja, Ante Ćorića, Marcela Brozovića, Ivana Santinija, legende HNL-a Veldina Karića, sjajnog napadača iz Gorice Lukasza Zwolińskog, Interovog Nikole Raka te Marka Iharoša iz Slaven Belupa. Svoje dresove su poslali i kapetan Dinama Arijan Ademi i njegov suigrač Lovro Majer, a Milan Badelj je uspio 'srediti' dres sjajnog topnika Lazija, Talijana Cire Immobilea!

U subotu se održava turnir kao nastavak ove sjajne akcije, a iako je cilj organizatora bio sakupiti 16 ekipa, na kraju ih se prijavilo 32, a kotizacija po ekipi je bila 700 kuna.

- Jako smo zadovoljni, s turnirom ćemo skupiti i preko polovicu ukupne svote potrebne za prsluk, a s uplatama koje će doći sa strane zbog ovih akcija moglo bi biti i više - rekao nam je Juraj Bedeković, jedan od organizatora akcije.

POGLEDAJTE GALERIJU:

36
| Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Lana (31) i Goran (30) Malogorski su na Valentinovo ove godine dobili toliko željenu i iščekivanu kći Marlu. Bili su uvjereni da će je nekoliko dana kasnije odvesti u njihov dom u Gornjem Jesenju, koji su pomno uredili za obiteljski život.

Umjesto kući, Marla je nakon rođenja odvezena u Klaićevu bolnicu na prvu operaciju, a sada se tamo oporavlja od druge operacije. Dijagnosticirali su joj rijetku genetsku bolest cističnu fibrozu. Osnovno obilježje te bolesti je stvaranje gustog, ljepljivog sekreta na svim mjestima gdje ima žlijezda s vanjskim izlučivanjem, a to je najviše izraženo u dišnim putovima, gušterači, crijevu, žučnom sustavu, reproduktivnom sustavu i žlijezdama znojnicama.

- Gledali smo u liječnika, isprva mislili da je nešto banalno, a onda na internetu pronašli što ta dijagnoza zapravo znači. Vjerujte mi, bili su to najgori osjećaji u našem životu. Taj period obilježila je strepnja i suze, plakali smo svi - povjerava nam Goran, dugogodišnji golman u malom nogometu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:20

Iako Marla više nije spojena na vrećicu i ima normalnu probavu, najveća su opasnost pluća na kojima se zbog bolesti nakuplja puno sekreta kojeg ne može izbaciti. Marla svakodnevno treba inhaliranje i dreniranje i pomogao bi joj “Vest” drenažni prsluk od 100 tisuća kuna, no nije na listi HZZO-a. Goran je prije mjesec dana dobio stalan posao i htio dići kredit da Marli kupi spasonosan aparat.

- Međutim, moji malonogometaši Jura, Igor, Dino i Mislav organizirali su 1. lipnja u NC Doberman u Zagrebu humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu” kako bi prikupili novac za “Vest” prsluk. Hvala nije dovoljno reći, dužnik sam im - u dahu nam je rekao Goran prije polaska u Klaićevu. Uz turnir, puno su pomogli i 'vatreni' sa svojom aukcijom. Ravnatelj Klaićeve dr. Goran Roić potvrdio je da je “Vest” drenažni prsluk skup, no i vrlo učinkovit u odljepljivanju sekreta s dišnih organa.     

Sjajna akcija kojoj su se odazvali dobri ljudi velikog srca i sjajni sportaši iz Hrvatske sigurno će pomoći mladoj obitelji Malogorski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve