Obavijesti

Sport

Komentari 93

Dresovi za velike stvari: Protiv Engleske u rezervnoj garnituri

Dresovi za velike stvari: Protiv Engleske u rezervnoj garnituri
17

Hrvatska je u rezervnim dresovima ostvarila najveće uspjehe. Sjetimo se samo SP-a 1998. godine, u plavom smo rušili Rumunjsku, Njemačku i Nizozemsku, kao i Engleze na Wembleyu 2007. godine

VIDEO

Hrvatska će protiv Engleske u srijedu u polufinalu SP-a igrati u gostujućoj crno-plavoj garnituri dresova, Englezi će biti u bijelim dresovima.

Vatrenima će to biti četvrta utakmica zaredom na ovom Svjetskom prvenstvu u crnoj garnituri, u 'kockastom' smo igrali samo protiv Nigerije.

SP 2018, Hrvatska - Nigerija

U svijetu smo poznati po tom čuvenom 'kockastom' dresu koji se, zbog spleta okolnosti i pravilnika Fife i Uefe, vrednuje i kao crvena i kao bijela garnitura, pa u njemu ne možemo igrati protiv većine reprezentacija svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No prema pravilniku Svjetskog prvenstva 2018., svaka reprezentacija u grupnoj fazi mora barem jednom nastupiti u prvoj garnituri. Formalno smo domaćini i protiv Engleske, ali izbor je pao na rezervnu garnituru jer su engleske garniture bijele i crvene boje pa bi gledateljima bilo vrlo teško pratiti utakmicu da smo izabrali prvi dres.

Hrvatska je baš u rezervnim dresovima ostvarila najveće uspjehe. Sjetimo se samo SP-a 1998. godine, u plavom smo rušili Rumunjsku, Njemačku i na kraju Nizozemsku za broncu.

Svetsko nogometno prventsvo Francuska 1998

U tom plavom dresu rasplakali smo tisuće Engleza na Wembleyu.

U nama nebitnoj utakmici jer smo ranije osigurali prolaz, potopili smo ih 3-2 i  ostavili bez Eura 2008. godine, na što su nam posebno bili zahvalni Rusi, koji su ovisili o toj utakmici i koji su, zahvaljujući nama, prošli na Euro.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Pogledajte kako se mijenjao hrvatski dres kroz povijest

 

Engleska je na SP-u u bijelom dresu odigrala dvije utakmice u skupini, dok je u nokaut fazi i protiv Kolumbije i protiv Švedske bila u crvenom izdanju. U bijeloj garnituri Englezi su pobijedili Panamu 6-1 i izgubili od Belgije 1-0.

VIDI OVO!  KVIZ: Koliko znaš o Svjetskom prvenstvu?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske