Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Druga medalja u Pekingu!!! Filip Ude osvojio srebro!

None Foto: Željko Lukunić 23

Fantastična izvedba Čakovčanina Filipa Udea na konju s hvataljkama donijela je Hrvatskoj ukupno četrnaestu medalju na Olimpijskim igrama!

Samo je kineska zastava bila je iznad. Mali-veliki Xiao Qin je uz himnu salutirao zastavi i naciji od milijardu i 300 milijuna ljudi. A odmah do njega stajao je na postolju, pred 18.000 frenetičnih kineskih i američkih navijača, ponosni Čakovčanin Filip Ude. Proslavio je dres s kockicama na jednom od najtežih sportskih borilišta na svijetu, u gimnastičkoj areni koja tradicionalno pripada velikim nacijama, Rusima, Kinezima, Amerikancima… Ugurao se na svome 'konju' među olimpijske velikane.
Od osam finalista, jedino je 'mali' Hrvat zaradio pljesak cijele dvorane usred vježbe. Gimnastički znalci znali su zašto ga nagrađuju, premda je svojom sjajnom vježbom upravo ugrožavao njihovoga Xiao Qina, najvećega na 'konju', trostrukog svjetskog prvaka. Desetinka i pol odijelile su ga od zlata, ali njegovo je srebro, srebro jednog Hrvata, u tom čudesno nestvarnome gimnastičkome svijetu, sjajnije od svog zlata kineske carske palače.
Filip je srebro zaslužio ocjenom 15.725, a jednaku je ocjenu dobio i Britanac Smith. Srebro je Ude osvojio zahvaljujući boljoj ocjeni u kvalifikacijama. Zlato je uzeo Kinez Xiao Qin (15.875), apsolutni favorit u ovoj disciplini. Nije iznevjerio publiku, napravio je ono što je od njega gotovo imperativno očekivalo.

Komentari (28)
  • bravo majstore

    17. 8. 2008,   14:18
  • Bravo naš majstore!!! Kao da dobijamo odličja u športovima koje stavlajmo pod tepih, a od onih kojma se dičimo i slavimo ih doživljavamo razočarenja. Z Hrvatskoj kao da postoje samo nogomet i košarka, ostali u masovnim medijima - nemaju pristup. Vrlo pogrešno. Bravo Filipe, ne daj se!

    17. 8. 2008,   14:18
  • ee o otom treba pisat ,a ne o nekom phelpsu.ovaj je naš..bravo ,svaka čast

    17. 8. 2008,   14:18