Obavijesti

Sport

Komentari 2

Drži Wales u igri za Euro, a radio je na bazenu kao spasilac

Drži Wales u igri za Euro, a radio je na bazenu kao spasilac
1

Giggs mi je samo rekao da stalno smetam braničima, držim loptu u zraku i dobivam zračne duele. To sam i napravio. Završio sam krvave glave, zašili su me, bit će u redu i bit ću spreman za nedjelju. Ja sam snažan mladić, kaže Kieffer Moore

VIDEO

Wales ima šanse plasirati se na Euro. Ako pobijedi Hrvatsku i Mađarsku kod kuće, te Azerbajdžan u gostima, imat će 16 bodova.

No, da je izgubio u četvrtak od Slovačke, te bi šanse bile samo teoretske, jer Velšani bi ostali na šest bodova, dok bi Hrvatska i Slovačka pobjegli na 13 i 12.

A čovjek koji je spasio Velšane u Trnavi, zabio u remiju 1-1, je Kieffer Moore, 27-godišnji i 195 cm visoki napadač Wigana, čija je tržišna vrijednost 750.000 eura. A do prije koju godinu radio je kao - spasilac na bazenu!

Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Wales

Gol Slovačkoj bio mu je prvi za reprezentaciju, a prije šest godina imao je 21 i igrao amaterski za Truro City i Dorchester Town. Tada je zarađivao kao spasitelj i osobni trener. U profesionalni nogomet ušao je tek 2013. transferom u Yeovil Town.

- Nisam spasio ni jedan život radeći na bazenu, uglavnom sam sjedio i gledao ljude kako se kupaju - rekao je za walesonline.

- Prošao sam svašta da dođem do ovoga i jako mi je pomoglo.

Zamijetio ga je Ryan Giggs

Nakon Yeovila, igrao je za norveški Viking, pa se vratio u Englesku i nanizao u CV-u Forest Green, Torquay United, Ipswich Town, Rotherham United, Barnsley i Wigan.

- Cijelo sam vrijeme vjerovao u sebe i samo je bilo pitanje kad ću doći na ovu razinu - rekao je Moore, koji je pohod Walesa do polufinala Eura 2016. gledao na TV-u dok je bio na odmoru u Americi.

Slovakia v Wales - UEFA Euro 2020 Qualifying - Group E - Anton Malatinsky Stadium

Velški izbornik Ryan Giggs zamijetio ga je zbog 13 golova u 25 nastupa za Rotherham, ali Moore je igrao i za englesku C reprezentaciju.

- Da, pred kraj mog boravka u Rotherhamu Ryan je počeo pokazivati zanimanje za mene. I čim sam prešao u Barnsley, počeli smo sređivati papire da dobijem državljanstvo po djedu. Stalno su dolazili na utakmice gledati me.

U dvije sezone za Barnsley zabio je 23 gola u 55 utakmica i stigao je prvi poziv, za lipanjske utakmice protiv Hrvatske i Mađarske. Ali zbog ozljede je morao otkazati. Pojavio se u prijateljskoj protiv Bjelorusije, a onda je Giggs iznenadio sve uvrstivši ga u početnu postavu u četvrtak u Slovačkoj.

- Nema boljeg osjećaja nego kad sam vidio loptu u mreži. U debiju u natjecateljskoj utakmici! I, da, čim sam vidio Jamesov ubačaj i loptu kako leti prema meni, znao sam da ću zabiti.

- Giggs mi je samo rekao da stalno smetam braničima, držim loptu u zraku i dobivam zračne duele. To sam i napravio.

Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Wales

Završio je krvave glave.

- Uvijek krvarim za momčad, haha. Zašili su me, bit će u redu i bit ću spreman za nedjelju. Bio sam nokautiran, ali ja sam snažan mladić i brzo ću se oporaviti.

Ali nije mu, kaže, samo igra glavom prednost:

- Ne smatram se klasničkom špicom, pokretan sam i mogu trčati i tražiti rupe, te sam jak u završnici. Radnik sam i rad me doveo do ovoga. A na terenu je ionako 11 na 11...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu