Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dudu: Bliži se kraj, a kad on dođe, želim postati menadžer

Dudu: Bliži se kraj, a kad on dođe, želim postati menadžer
6

"Nisam definitivno odlučio pospremiti kopačke. Imam i sada neke ponude nižih liga, a kad se vratim u Rio vidjet ću što ću napraviti. Kraj se bliži, a uskoro ću odlučiti je li stigao i definitivni kraj igranja", kaže Dudu...

VIDEO

Eduardo da Silva (36) vratio se u Zagreb nakon godinu dana i već tradicionalno u Zagrebu provodi zimske praznike obilazeći svoja najdraža mjesta. Iako mu je uskoro 37, nije siguran kada će točno završiti s igračkom karijerom, no ima planove za poslije. Iako je u Šahtaru završio trenersku akademiju i dobio A licencu, taj ga dio, kaže, ne zanima.

'Dudu će biti naš ambasador, a utakmica sa Srbijom junačka'
'Dudu će biti naš ambasador, a utakmica sa Srbijom junačka'

- Želim ostati u nogometu i baviti se ovim što sam nedavno počeo, a to je posredništvo. U kontaktu sam s najvećim brazilskim menadžerskim agencijama i preporučujem klubovima mlade i nadarene igrače, pa sam tako nedavno i Varaždinu ponudio dvojicu mladih Brazilaca. Planiram upisati UEFA MIP akademiju za nogometni menadžment namijenjenu isključivo nogometašima koji su igrali na vrhunskoj razini - rekao je Dudu za SN.

- To mi je zanimljivije od nastavka trenerske akademije kako bih imao više vremena za djecu i obitelj.  Prošlu sam godinu s Lorenom (14) i Matheusom (9) u nekim trenucima imao osjećao kao da sam vozač Ubera - vozi djecu u školu, pa iz škole, pa na trening, na ples, na sve izvanškolske aktivnosti kojima se bave, ali bilo mi je lijepo - kaže Eduardo. 

Zadnju utakmicu odigrao je u Varšavi, u prvenstvenom dvoboju protiv Zaglebia iz Sosnowieca 19. kolovoza 2018., no to neće biti i posljednja u karijeri, iako će mu uskoro 37 godina.

- Nisam definitivno odlučio pospremiti kopačke. Imam i sada neke ponude nižih liga, a kad se vratim u Rio vidjet ću što ću napraviti. Kraj se bliži, a uskoro ću odlučiti je li stigao i definitivni kraj igranja - kaže.

Godinu dana bez nogometa proveo je s obitelji. 

- Uživao sam s obitelji, a nakon što sam zaliječio ozljedu, trenirao sam tri puta tjedno i još sam dva dana u tjednu igrao nogomet s dečkima u kvartu. Ali te su mi "obaveze" dozvoljavale da puno vremena provedem s obitelji. Kad si u profesionalnom režimu, onda imaš vrlo malo slobodnog vremena, možda sat-dva dnevno. I to mi je bilo premalo, uvijek mi je nedostajalo vremena za obitelj - požalio se odmoreni Dudu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića