Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dugo ih nitko ovako nije hvalio: 'Hajduk je danas bio perfektan'

Dugo ih nitko ovako nije hvalio: 'Hajduk je danas bio perfektan'
1

Mladi igrači? To je ta naša priča, uvjeren sam da će oni još rasti... Rudeš nitko ih nije nadigrao na ovakav način. Ali nema euforije, čeka nas gust raspored, idemo pobijediti Osijek, kaže trener Hajduka

VIDEO

Hajduk je pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina odigrao najbolju utakmicu sezone, pa u dvoboju 16. kola s visokih 4:1 razbio Rudeš. U splitskim je redovima poslije utakmice vladalo zadovoljstvo, dok Zagrepčani uvjerljivo plove prema drugoligaškom društvu..

- Vrlo sam zadovoljan. Moram biti umjeren da sve vrlo brzo ne krene u euforiju. Sretan sam najviše zbog igrača, dobro su odgovorili na ova tri-četiri naša zajednička dana. Sve zasluge idu njima, ali to je tek prva utakmica, gust nam je raspored i nemamo vremena za hvalospjeve - rekao je Siniša Oreščanin, pa nastavio:

- Mladi igrači? To je ta naša priča, pune dvije godine smo u Akademiji, imamo odličan uvid u sve naše igrače. Oni su se isprofilirali kroz drugu momčad, a mi smo uvjereni da im treba ta adaptacija na HNL, na jednu-dvije brzine više i onda će biti pravi. Nisam iznenađen njihovom predstavom, dapače uvjeren sam da će oni još rasti i da ta priča ide u pravom smjeru.

Trener Hajduka je nastavio...
- Igrači iz Akademije su bili odlični, na visokoj razini, ali treba poštivati i učinak ostalih igrača koji su odradili pravi posao. Istaknuo bih Miju Caktaša, on je odradio odličnu utakmicu, mislim da mu je to trebalo kako bi se stabilizirao i bio još bolji u budućnosti.

Siniša Oreščanin nije padao u euforiju...
- Na prvoj pressici rekao sam da ova momčad može bolje, to smo vidjeli kroz tjedan. Imali smo četiri treninga, odradili brojne razgovore i analize, a kroz njihov 'feedback' sam se punio optimizmom. Način na koji ti dečki treniraju mi je davao mirnoću prije utakmice. Zadovoljan smo, nema euforije, ne podcjenjujemo Rudeš. Gledali smo ih, nitko ih nije nadigrao na ovakav način, svima su bili opasan suparnik. Čestitke igračima koji su napravili velik posao.

Sada stiže kup utakmica s Osijekom...
- Samim time - nema euforije. Imamo gust raspored, odmah kreće priprema za Osijek. Tradicijski nam je to težak suparnik, i jače momčadi Hajduka lomile su zube u Osijeku. To nam je pravi izazov, ja sam optimist. Nećemo se olako predati, nema govora o tome, a u Osijeku želimo pobjedu - završio je Oreščanin.

Trener Rudeša Marko Lozo nije mogao biti zadovoljan viđenim...
- Otvorili smo utakmicu autogolom, nakon toga nam je teško bilo igrati dalje. Sve što smo radili cijeli tjedan palo je u vodu, odmah smo morali u neke korekcije. Pokušali smo biti agresivni, ali su nas gosti rastvarali preko centrale, preko svog zadnjeg veznog i mi to nismo dobro odradili. U prvih pola sata nismo mogli ništa, Hajduk je bio perfektan i primili smo dva gola - rekao je Marko Lozo, pa dodao:

- U nastavku smo imali kontrolu, Hajduk je logično spustio ritam, a onda smo opet neobjašnjivo pali. Iz kontranapada smo primili treći gol, pa je stigao i četvrti. Teško se branimo kada igramo visoko, teško zabijamo kada se povučemo. Hajduk je za klasu bolji od nas, mi ćemo priliku tražiti u drugim utakmicama.

Može li ova momčad bolje?
- Rezultatski možemo bolje, to ne može biti lošije. Nedostaje sam taj dio, bolji rezultat, tko zna da smo možda do sada napravili neki rezultatski iskorak možda bi sada izgledali bolje. Vidjet ćemo do kraja sezone kako će to izgledati, pa se resetirati na polusezoni - završio je Lozo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe