Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sramotni Dule Savić: Sačuvaj nas Bože gladi, kuge i Hrvata

None Foto:

Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata." Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, ispalio je bivši nogometaš Crvene zvezde

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi u Splitu potaknuo je nove rasprave o odnosima Hrvata i Srba. Mnogi sportaši, kao i čelnici klubova s prostora bivše države osudili su napad na srpske sportaše. Incident iz Splita bio je i glavna tema emisije na televiziji RTS gdje su gostovali bivši nogometaš Crvene zvezde Dušan Savić, direktor VK Crvena zvezda Aleksandar Šapić i profesor kineziologije Dragan Koković. Jedno je osuditi incident, ali Dušan Savić otišao je korak dalje. 

- Moramo im (Hrvatima op.a.) pomoći da ozdrave. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka... Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata." Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada treba da im pomognemo - sramotan je to ispad bivšeg nogometaša. 

Podsjetimo, huligani su u subotu napali trojicu srpskih vaterpolista na splitskoj Rivi dok su pili kavu. Svatko normalan osudio je taj napad, bez generaliziranja i vraćanja u 17. stoljeće kao što je to napravio Dušan Savić.

Dvojica vaterpolista Zvezde su pobjegla, jedan se spasio od huligana skočivši u more. Zvezda je otkazala utakmicu protiv Jadrana i vratila se u Beograd.

 

Komentari (121)
  • Možemo mi reći kaj hoćemo al srbi su najstariji narod na svijetu...toliko star da su otkrili kotač...srećom, taj izum im je jako pomogao 1995.

    13. 2. 2019,   16:09
  • Oho, ovo je nesto novo. Inace cu Srbi poznati po putovanju kroz vrijeme i najcesce su se s Deloreanom pri 88 milja na sat vracali 70 godina unazad, al ovaj se uspio vratiti cak 400 godina unazad! Svaka cast! Jedini je problem sto skupa s Deloreanom i sa Savicem se i cijela Srbija vraca nazad u vremenu te samim time i zato zaostaju trenutno 400 godina za sadasnjoscu. Kod njih je jos Gutenberg aktualan, a Da Vinci osoba godine.

    13. 2. 2019,   16:03
  • Taj narod je u kolektivnom deliriju. Mučno je i pomisliti na to kako perfidno lažu i obmanjuju cijeli svijet glumeći žrtve. Nema zlobnijeg naroda od Srba! Ako ćemo u dalju povijest, sjetimo se kada su Srbi u jednom danu ubili 10.000 Hrvata u Odessi. Mislim da s njima ne treba imati apsolutno nikakve odnose. Kako imati odnose sa zemljom čijih će bar 50% stanovnika reći da je Hrvatska srpska zemlja? Neka ovo bude pouka čelnicima domaćeg sporta: Izađimo konačno iz svih regionalnih liga.

    13. 2. 2019,   16:13