Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Duvnjak, Hansen, Karabatić i društvo digli glas protiv IHF-a

None Foto: Andreas Gebert/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

'Odluke se donose bez nužnog savjetovanja s igračima. Nitko ne pita kako je igračima. Preopterećeni smo fizički i mentalno', kazao je hrvatski reprezentativac Luka Stepančić u kampanji 'Don't play the players'

Rukomet iz godine u godinu gubi na popularnosti i na marginama je u kontekstu velikih sportova. Kao jedan od problema mnogi vide učestalost velikih natjecanja koja su barem jednom godišnje, a u godini Olimpijskih igara i dvaput godišnje. Toliko utakmica, što za klub, što za reprezentaciju, ostavlja razarajuće posljedice na rukometaše koji su odlučili dići glas protiv IHF-a, svjetske krovne rukometne organizacije.

- Posljedice po igrače su pogubne. Toliko utakmica u sezoni čini veliki pritisak na igrače - kazao je u videu kampanje protiv rukometnog kalendara Uwe Gensheimer, njemački reprezentativac i krilo PSG-a.

- Kalendar je neodgovoran prema igračima i njihovom zdravlju. Ovo je loše po rukomet općenito - rekao je francuski reprezentativac Nikola Karabatić.

- Odluke se donose bez nužnog savjetovanja s igračima. Nitko ne pita kako je nama igračima. Preopterećeni smo fizički i mentalno - kazao je hrvatski reprezentativac Luka Stepančić u kampanji 'Don't play the players'.

Foto: Screenshot/youtube

- S nekoliko sloboodnih dana više mogli bi osigurati maksimalnu fizičku i psihičku pripremljenost igrača - smatra Mikkel Hansen, reprezentativac Danske.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#DontPlayThePlayers #ProtectThePlayers

A post shared by Domagoj Duvnjak (@domagojduvnjak88) on

Kampanju 'Don't play the players' podržao je i Domagoj Duvnjak koji se pojavljuje na videu.

 

 

Komentari (7)
  • Rukomet je postao toliko nebitan sport da će ga izbaciti sa olimpijskih (već se naveliko priča o tome). Veliko natjecanje svake godine je veliki promašaj. Trebalo bi biti kao u nogometu da se raduješ velikom natjecanju, da dvije godine čekaš novi turnir, da se dvije godine boriš za nastup na tom turniru.... Ovako više nitko ne zna s kim smo igrali i kako smo prošli jer je previše toga...

    9. 4. 2019,   23:06
  • video je izašao van prije tjedan dva dana, dosta vam dugo treba da takvu vijest obradite. al svaka čast igračima, tako treba, u potpunosti su u pravu

    9. 4. 2019,   22:31