Obavijesti

Sport

Komentari 14

Duvnjak kao Modrić! Metličić: On nikad nije bio ovako dobar

Duvnjak kao Modrić! Metličić: On nikad nije bio ovako dobar
1

Nikad nije bio tako racionalan. Ne srlja u napadu, ne forsira udarac, ne griješi, u obrani je odličan..., nabraja Metličić o kapetanu koji u četiri utakmice na Euru ima šut 15-18!

VIDEO

Čovjek je godinama najbolji hrvatski igrač i u samom je svjetskom vrhu. Izrauban, u zenitu karijere, a uvijek ostavlja srce za Hrvatsku. No, nekad i nije išlo, pa se i među puk uvukla skepsa... Dok nije eksplodirao na jednom velikom natjecanju i reprezentaciju odveo do povijesnog uspjeha.

Pokretanje videa...

06:36

To opisuje Luku Modrića i nezaboravnu rusku bajku. A još jedna takva priča razvija se u Austriji.

- Domagoj Duvnjak deset je godina jedan od najboljih rukometaša svijeta, ali u reprezentaciji nikad nije bio ovako... - govorio je u studiju RTL-a Petar Metličić, kao da nije htio reći "nikad bolji", ali nije nalazio drugu riječ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč
Kad imaš Duvnjaka, imaš sve! 'Kauboji' slavili u bitci za Beč

- Nikad nije bio tako racionalan. Ne srlja u napadu, ne forsira udarac, ne griješi, u obrani je odličan - nabrajao je Pero.

I Drago Vuković se nadovezao:

- Prije je Balić bio naš Modrić, sad je to Dule. Drugačiji je, definitivno. Neću reći zreliji jer on je bio zreo i kad je tek došao u reprezentaciju, ali sad igra svoj najbolji turnir s reprezentacijom sigurno u zadnjih pet godina. I jako ga trebamo jer, realno, mi nemamo širinu. Duvnjak, Cindrić i Karačić izmjenjuju se na vanjskim pozicijama, umjesto Stepančića nema tko igrati i to je to.

'Probudite se! Musa, Mamić i Mandić bili su loši u obrani...'
'Probudite se! Musa, Mamić i Mandić bili su loši u obrani...'

Da malo potkrijepimo sve brojkama: Duvnjak je na Euru zabio 15 golova uz fantastičan šut od 83 posto! Promašio je samo tri lopte! Protiv Crnogoraca se zagrijavao (šut 1-2), protiv Bjelorusa krenuo (4-6), protiv Srba i Austrijanaca bio nezaustavljiv (5-5). Ima i dvije asistencije po utakmici. I nemjerljiv doprinos u obrani.

Da, Domagoj Duvnjak s 31 godinom u Austriji igra turnir života. Jedan od najvećih hrvatskih igrača u povijesti nema veliko zlato. I kao da je u Austriju došao s namjerom da ga uzme. Taj će stav, ne sumnjajte, odnijeti i u Švedsku, gdje se igraju utakmice za medalje...

Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi
Cindra izuvao iz cipela poput Ronaldinha, Dule je naš Messi

Osvrnuo se Metličić i na Červarove riječi nakon pobjede Hrvatske nad Austrijom 27-23 kako su Mamić, Musa i Mandić loši u obrani.

- Joj, poznajem ga dobro, to je on rekao čisto da ih isprovocira. Jer svi su mu oni važni igrači i želi ih probuditi. Znam kakav je Lino, kritika je dio sporta, a i moramo se složiti s njim da ti igrači još ne daju onu što mogu. Červar mi djeluje iznenađujuće miran, kao da zna da može napraviti velike stvari, samo da ga neopali euforija, da ga ne 'prebaci'.

A izjave iz njemačkog tabora da nemaju šanse protiv (ovakve) Hrvatske?

- Svih ovih godina u rukometu nikad nisam čuo da ijedan njemački igrač, klub, trener... izjavi takvo što o bilo kojem suparniku! To je klasična pila naopako - zaključuje Pero.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović