Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Duvnjak: Samo da ih smirimo, Islanđani mogu biti jako opasni

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U petak će Hrvatska utakmicom protiv Islanda započeti svoj put na SP-u u Njemačkoj. 'Kauboji' znaju da ih čeka težak protivnik, ali kao i uvijek jedini cilj je pobjedom ući u turnir

Sigurno moramo odigrati jako dobru obranu, agresivnu, pokretljivu, da što više lakih golova postižemo. S druge strane, u napadu moramo biti jako pametni, ne smijemo gubiti lako lopte jer oni kažnjavaju apsolutno svaku izgubljenu loptu i jako su brzi, imaju jako strašnu kontru, polukontru tako da ćemo ih morati malo umiriti i igrati naš rukomet, rekao je prije prve utakmice 'Kauboja' za RTL  Domagoj Duvnjak

Prve utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva završile su pobjedama domaćina. Njemačka je bila bolja od Koreje 30:19, a Danci su razbili Čile 39:16. Sad je na redu Hrvatska koja svoju prvu utakmicu igra protiv Islanda. Lino Červar odlučio je kako će dvojac Halil Jaganjac i Ivan Slišković, kao višak, utakmici pratiti s tribine.

Podsjetimo, hrvatski put na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Danskoj Njemačkoj kreće 11. siječnja, a kauboji Lina Červara našli su se u grupi sa ŠpanjolskomIslandomMakedonijomBahrainom Japanom.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati s Islandom 11. siječnja u 18 sati. Ovo je prvi put u dugo vremena da Hrvatska na prvenstvo putuje bez nekog imperativa medalje. Iako daleko od toga da je postolje nemoguće, Hrvati su tek sedma momčad natjecanja prema kladionicama, a koeficijent na zlato Kauboja je 17.

 

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (14)
  • Ima da ih razjebenson. 😁

    10. 1. 2019,   22:31
  • Hoće li doći na utakmicu i najdraža navijačica?

    11. 1. 2019,   05:01
  • Ajmo dečki. Vrijeme je za medalju !!!!

    11. 1. 2019,   11:40