Obavijesti

Sport

Komentari 7

Dva izbornika, dva svijeta: Naš kao špricer, Francuz je 'vatra'

Dva izbornika, dva svijeta: Naš kao špricer, Francuz je 'vatra'
1

KRAJAN VS. NOAH Hrvatska u drugi dan ulazi s 2-0, a u povijesti finala Davis Cupa samo je jedna reprezentacija okrenula 0-2, Australija prije 78 godina. Parovi počinju u 13 sati, a Hrvatskoj pobjeda donosi naslov

VIDEO

Finale Davis Cupa, na obje klupe bivši igrači. Na jednoj Željko Krajan, hladan kao špricer, na drugoj živa vatra, Yannick Noah, koji skače na svaki poen.

Nije to promaklo ni službenom kanalu Davis Cupa na društvenim mrežama.

POGLEDAJTE VIDEO

Yannick Noah (58) bivši je broj 3. svjetskog tenisa. Osvojio je Roland Garros 1983. godine, igrao je finale Australian Opena 1990. godine, triput je bio u četvrtfinalu US Opena (1982., 1985. i 1989.). 

Krajan: Marin je pokazao da je velik, a Borna? Pa on je čudo!
Krajan: Marin je pokazao da je velik, a Borna? Pa on je čudo!

U karijeri je osvojio 23 naslova i zaradio nešto preko tri milijuna dolara. Igrao je jednoručni backhand, umirovio se 1996. godine. Davis Cup je kao igrač osvojio 1982. godine.

Željko Krajan (39) nije ni izbliza bio tako uspješan, najbolji renking bio mu je 2002. godine kad je bio 88. na svijetu. 

Čovjek iz sjene koji je vukao ključne poteze s Ivanom Ljubičićem osvojio je Orange Bowl 1995., a tenisku karijeru završio je već s 24 godine zbog ozljeda. 

Teško ga je ne primijetiti sa svim tim tetovažama. Na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela.

- Ukupno je trajalo 15 sati. Možda je dobro da više nemam previše vremena jer me to malo koči. Tko zna što bih inače već napravio od sebe - nasmijao se Varaždinac.

Francuski mediji: 'Black friday' za 'les bluese', pa gubimo 2-0!
Francuski mediji: 'Black friday' za 'les bluese', pa gubimo 2-0!

Obožavao je nogomet, kao klinac odlazio je na utakmice Varteksa.

- Nikad se nisam potukao zbog nogometa, ali bio sam ponosan da idem na utakmice i da sam među White Stonesima - rekao je izbornik koji nije uspio odvesti Hrvatsku do kraja 2016. godine, ali sad ima tu šansu.

 

Hrvatska u drugi dan finala Davis Cupa ulazi s 2-0.

POGLEDAJTE GALERIJU

Lille: U 2. mecu finala Davis Cupa sastali se Jo-Wilfred Tsonga i Marin Cilic Davis Cup Final Draw - France v Croatia Davis Cup Final Draw - France v Croatia
27
| Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/ilustracija

Otkako je uveden ovaj format 1972. godine, samo je pet zemalja obranilo naslov u Davis Cupu - SAD (1979. i 1982.), Švedska (1985. i 1998.), Njemačka 1989., Španjolska 2009. i Češka 2013. godine.

Francuska, aktualni pobjednik, jako je daleko od toga jer Hrvatska nakon prvog dana, nakon pobjeda Marina Čilića i Borne Ćorića, ima 2-0 i nedostaje joj samo bod za drugi naslov u Davis Cupu, ujedno i posljednji u ovom formatu.

U povijesti finala Davis Cupa samo je jedna reprezentacija osvojila naslov nakon što je prvoga dana gubila 2-0, Australija protiv SAD-a 1939. godine, prije punih 78 godina.

Parovi počinju u 13 sati, za Hrvatsku će vjerojatno igrati Pavić i Dodig, za Francusku sigurno Herbert i Mahut, ponajbolji svjetski par. 

No nema brige, ako zatreba, tu su Čilić i Ćorić u nedjelju. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi