Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dva klinca već igraju za Milan i Bayern: Sanjaju dres 'vatrenih'

Dva klinca već igraju za Milan i Bayern: Sanjaju dres 'vatrenih'
1

Antonio Mionić prošle je godine napustio Istru i potpisao za Milan, najbolji je prijatelj Daniela Maldinija, Paolova sina. Ivana Mihaljevića u Njemačkoj je pronašao Zorislav Srebrić, a ovaj je potpisao za Bayern

VIDEO

Bayern našeg Nike Kovača pobijedio je Milan 1-0 na pripremnom International Champions Cupu, a utakmica je hrvatskim pratiteljima nogometa bila zanimljiva zbog nekoliko stvari. 

Prvu utakmicu za Milan odigrao je hrvatski reprezentativni lijevi bek Ivan Strinić. Prvu nakon srebra u Rusiji. Godinu dana bio je Strina bez nogometa, ponajviše zbog problema sa srcem (hipertrofija op.a.). U vizijama trenera Marca Giampaola Strinić je stoper, a na toj poziciji zaigrao je protiv Bayerna.

Strinić stoper, Bayern i Milan promovirali hrvatske talente!
Strinić stoper, Bayern i Milan promovirali hrvatske talente!

Najbolji Maldinijev prijatelj

Zaigrao je za talijanskog velikana još jedan hrvatski igrač, Antonio Mionić (18). Giampaolo ga je stavio u zadnjoj minuti. 

Mionić je iz Pule, prošloga je ljeta otišao u Milan i igrao za mladu momčad u Primaveri, ali ga je tadašnji trener Gattuso u nekoliko navrata na treninzima priključio prvoj momčadi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Mionić (@antoniomionic) on

- Antonio Mionić je jako zanimljiv vezni igrač, da nije ne bi ga uzeo veliki Milan. Mi ga pratimo, on je na našem širem popisu U-19 reprezentacije koju sada vodi Joe Šimunić. Zvali smo ga i na posljednje reprezentativne akcije, točnije za turnir u Slovačku, ali ga Milan tada nije pustio. To je bilo u svibnju, njima je bila završnica sezone, pa im je bio potreban - kaže Petar Krpan, HNS-ov glavni instruktor pa nastavlja:

- Sigurno da mu odlazak na pripreme s prvom momčadi Milana, pa i koja minuta u ovakvim utakmica kao protiv Bayerna jako puno pomaže, takvo iskustvo je neprocjenjivo. I to nas sve veseli, kažem mi na njega najozbiljnije računamo i dalje. Mionić je igrač u oba smjera, za mene je nešto između 'šestice' i 'osmice', a može igrati na obje pozicije. Veliki je potencijal, vjerujemo da će se razviti i u pravog seniorskog igrača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔄⚽️ #weareacmilan#primaverateam

A post shared by Antonio Mionić (@antoniomionic) on

Ponikao je u Istri 1961 za koju je briljirao u kadetima, a onda su jednog dana na vrata pulskog prvoligaša pokucali skauti Milana koji su ga odveli na Apenine. U Milanu se najviše druži s Danielom Maldinijem (17), sinom sportskog direktora Paola Maldinija (51).

Mionić je za U-17 reprezentaciju Hrvatske odigrao četiri utakmice, a nastupima za prvu momčad Milana mogao bi dodatno podebljati svoju točku na radarima hrvatskih izbornika.

Za njegove usluge bila je zainteresirana i Genoa koja je Istri poslala službenu ponudu, a stidljivo su se javili i Atalanta i Hajduk, ali zov Milana bio je prejak.

Lovren mu poklonio dres

Ima i Bayern svog hrvatskog aduta. Protiv Milana je za Bayern zaigrao Kovačev 'libling' Ivan Mihaljević (18). Mladi hrvatski branič došao je u Bayern prošloga ljeta iz Unterhachinga, gdje je bio kapetan, visok je 190 cm, a može igrati na mjestu stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog.

HSV Hamburg Hamburg Hamburg HSV Hamburg Hamburg Hamburg, Test match, Test, Friendly Match, Preparatory Match versus FC Bayern Munich Munich

Idol mu je Dejan Lovren i Sergio Ramos, a roditelji su mu Hrvati iz BiH, iz kraja odakle je i Zlatko Dalić. Igrao je za Hrvatsku U-18 i kazao da bi mu ostvarenje sna bilo zaigrati za "vatrene".

Lovren mu je čak preko nekih zajedničkih prijatelja poslao svoj dres i kopačke. Uspoređuju ga s Vedranom Ćorlukom, a prvi ga je u Njemačkoj gledao Zorislav Srebrić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica