Obavijesti

Sport

Komentari 10

Dva velika povratka: Na Lininu popisu opet Duvnjak i Slišković

Dva velika povratka: Na Lininu popisu opet Duvnjak i Slišković
1

Hrvatski rukometni izbornik objavio je širi popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice za SP protiv Crne Gore. Dobra vijest je da se vraća Ivan Slišković, a spreman bi trebao biti i Domagoj Duvnjak

VIDEO

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom dva su izuzetno važna susreta. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Kauboji će 4. i 15. lipnja igrati protiv Crne Gore, a izbornik Lino Červar danas je objavio širi popis igrača na koje računa u predstojećim susretima.

Na njemu su četiri golmana, no nema Filipa Ivića koji se oporavio od ozljede i brani u Kielceu, te Ivana pešića. Tu su Stevanović, Šego, Šunjić te novo ime, dvometraš, Matej Ašanin.

[SENIORI] Izbornik Lino Červar objavio je popis od 30 imena na koje računa za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Rukometni Savez Crne Gore.

Posted by Hrvatski rukometni savez on Wednesday, May 23, 2018

- Nakon Europskog prvenstva i nakon prve dvije utakmice u Švedskoj dolazi ono važno, a to su tri zadatka. Prvi zadatak su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., a protivnik nam je Crna Gora. Drugi zadatak su nam Mediteranske igre u Španjolskoj, dok nas u listopadu čekaju kvalifikacije za EP 2020. - kaže Červar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sjajna vijest je povratak Ivana Sliškovića koji sve više i sve bolje igra u Celju nakon preboljene mononukleoze. U sastavu će biti i naš najbolji igrač koji cijelu sezonu muku muči s ozljedama Domagoj Duvnjak, a Hrvatska s Duletom i bez njega nikako nije ista momčad. Najbolje smo to vidjeli na Europskom prvenstvu. Nakon ozljede u prvom krugu Eura Duvnjak se oporavio, no u Kielu je ponovno imao problema i nije igrao redovito. Nije ga bilo ni u reprezentaciji tijekom prijateljskih utakmica, no sada bi trebao biti spreman i povesti Hrvatsku prema SP-u preko Crne Gore.

Vraća se i Luka Šebetić, priliku dobija Jotić, kao i Nexeov snažni pivot Marin Šipić te još jedan desni vanjski Ivan Sršen.

Prva utakmica igra se u Osijeku 9. lipnja, a uzvrat u Podgorici 14. lipnja.

- Drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom. Crna Gora nije lak protivnik. Bit će to teška i zahtjevna utakmica iako se možda netko neće složiti. Uzvrat je u Crnoj Gori i dolaskom trenera Dragan Đukića Crna Gora se dosta pojačala te neovisno o plasmanu na europskoj smotri, pokazali su dobru igru. Dokazali su da su neugodan protivnik s dobrim pojedincima. Kod kuće su pobjeđivali, Švedsku, Njemačku i Rusiju te stoga moramo biti oprezni u uzvratu. Moramo ozbiljno i motivirano pristupiti utakmicama ako želimo ići na Svjetsko prvenstvo. Nekoliko pojedinaca im igra u prestižnim utakmicama u Europi - rekao je Lino.

Červar je širi popis objavio zbog mogućih ozljeda, a na pripreme će doći 18 igrača.

- U Osijeku moramo voditi brigu da nam igrači budu zdravi i da dođu svi oni koji će biti pozvani. Još predstoji Final Four u Kölnu. Imamo rok do kraja mjeseca za izabrati. Dali smo popis 30, zatim ide 28 pa 18 za pripreme. Imamo širi spisak kako bismo imali bazu zbog, ne daj, Bože, većih ozljeda.

Červarovih 30

  • GOLMANI: Stevanović, Šego, Šunjić, Ašanin
  • DESNA KRILA: Horvat, Božić Pavletić, Ereš
  • LIJEVA KRILA: Štrlek, Mihić, Ravnić
  • LIJEVI VANJSKI: Mamić, Bičanić, Mandalinić, Slišković, Jaganjac, Blažević
  • DESNI VANJSKI: Stepančić, Sršen, Vranković, Šebetić
  • SREDNJI: Duvnjak, Cindrić, Karačić, Jotić, Pavlović
  • PIVOTI: Marić, Kozina, Šipić, Šušnja, Kontrec
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac