Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dwayne Chambers želio se ubiti zbog dopingiranja...

None Foto: 24sata

Nakon što ga je IAAF kaznio suspenzijom na dvije godine zbog korištenja dopinga, britanski sprinter je izuzetno teško proživio to dugo razdoblje

Tijekom dvogodišnje suspenzije zbog dopinškog skandala britanski sprinter Dwain Chambers upao je u ponor iz kojeg nije vidio izlaz. Chambers je, podsjećamo, 2003. godine kažnjen s dvogodišnjom suspenzijom zbog korištenja dopinga, kao i novčanom kaznom od 150.000 eura, koju još uvijek otplaćuje Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF).
- Bilo je to teško razdoblje za mene. Imao sam sve, a onda sam pao od vrha do najdubljeg dna. Izgubio sam svu rutinu, prijatelje, obitelj, baš sve - priznaje Chambers i nastavlja šokantnim priznanjem:
- Jedna od ideja koje su mi prošle kroz glavu bila je i samoubojstvo. Nikada nisam skupio dovoljno hrabrosti za to, no razmišljao o tome jesam. I to mnogo.
Chambers sada traži svoj put povratka u atletskom svijetu, no mnogo je onih koji ne vjeruju da je prestao s konzumacijom nedopuštenih sredstava.
- Mogu oni govoriti što god žele. Svako malo sam na dopinškim testovima i zaista ne vidim potrebu da ponovno prođem put koji je iza mene. S iskustvom koje sada imam, za takvo što uistinu nema potrebe - tvrdi Chambers prepun snage i samopouzdanja.
Samopouzdanje mu ide do te mjere da smatra kako može biti brži u utrci na 100 metara od aktualnog svjetskog rekordera Usaina Bolta.
- Itekako mogu, ne brinite. Uvjeren sam u to.

Komentiraj, znaš da želiš!