Obavijesti

Sport

Komentari 0

Džomba: Siguran sam da ćemo biti iznenađenje

Džomba: Siguran sam da ćemo biti iznenađenje
4

U prvom kolu Lige prvaka rukometaši Zagreb Croatia osiguranja u srijedu gostuju u Španjolskoj kod Ademar Leona u kojem igraju Valčić i Alilović

VIDEO

Čelnici RK Croatia osiguranja Zagreb ispunili su prošlosezonska obećanja te ovog ljeta u svoje redove vratili hrvatske reprezentativce Mirzu Džombu, Igora Vorija, Denisa Špoljarića, Makedonca Kiru Lazarova, doveli golmana Dragana Jerkovića. To je prvi korak prema ambicioznom planu vraćanja kluba u europski vrh, odnosno želje da se zagrebaši već sljedeće sezone bore za naslov europskih klupskih prvaka. Na početku nove sezone u klub se vratio i trener Lino Červar, koji će na raspolaganju imati čak jedanaest reprezentativaca.
- Siguran sam da ćemo biti iznenađenje već ove sezone - uvjeren je iskusni Mirza Džomba, koji se u Zagreb vratio nakon šestogodišnje pečalbe u Mađarskoj i Španjolskoj te dodao:
- Momčad je idealan spoj mladosti i iskustva, ima ovdje mladih dečki koji već neko vrijeme nose igru, prije svih Horvat i Duvnjak. Pred njima je sjajna budućnost.
Makedonac Kiro Lazarov najveće je pojačanje zagrebaša jer će pokriti bolno mjesto desnoga vanjskog, a u posljednje dvije sezone Kiro je bio među najboljim strijelcima rukometne LP-a.
- Najvažnije je da izborimo drugi krug natjecanja, a onda, ako nas ždrijeb pomazi, možemo daleko dogurati već ove sezone.
A zagrebaši će prolaz tražiti uz Ademara iz Leona koji ih je prošle sezone izbacio u polufinalu Kupa kupova, a 2005. godine Španjolci su bili bolji u finalu istog natjecanja. Uz njih je u skupini i švicarski Schaffhausen kojeg vodi naš trener Goran Perkovac te skopski Vardar koji je apsolutni autsajder.

HRVATI NOSITELJI IGRE NAJBOLJIH EUROPSKIH KLUBOVA
Čak sedam hrvatskih igrača branit će boje španjolskih klubova u Ligi prvaka - Ivano Balić, Davor Dominiković i Valter Matošević u Portlandu, Mirko Alilović i Tonči Valčić u Ademar Leonu, Petar Metličić u Ciudad Realu i Venio Losert u Barceloni. U Njemačkoj su Blaženko Lacković u Flensburgu i Vedran Zrnić u Gummersbachu, a Renato Sulić i Igor Kos u slovenskom Celju.

U LIGI PRVAKA S NOVIM SUSTAVOM NATJECANJA
Rukometaši će u novoj sezoni igrati i po novom sustavu natjecanja. EHF je uslišio želje klubova te će nakon prvoga kruga (osam skupina po četiri kluba) dva prvoplasirana iz svake skupine činiti nove četiri skupine po četiri kluba, a trećeplasirani sezonu nastavlja u Kupu kupova.
Pobjednici tih skupina idu izravno u polufinala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome