Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

E, sad se čuvajte: Ovo je pravi motiv za treće olimpijsko zlato

None Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 8

. Na zagrijavanju sam imala dva hica u mrežu, nisam smjela ‘puknuti’ disk onako kako sam htjela jer bi me uštekala leđa i bio bi to kraj, rekla je Sandra Perković, nakon osvojene bronce na SP-u u Dohi

S 26 godina osvojila je sve. Na Svjetsko prvenstvo ove godine, prvi put nakon devet godina, nije stigla kao apsolutna favoritkinja. Malo zbog forme, malo leđa, malo zbog nezadovoljstv tretmanom, koji njen trener ima... Nakupilo se dosta u Sandri i rezultat je svjetska bronca.

Obzirom na stanje u kojem se nalazila, Sandrina bronca veliki je uspjeh. U redu, navikla nas je Sandra na najveće domete, na vječni zlatni sjaj oko vrata, no u Dohi je sve bilo protiv nje.

- Bila sam najspremnija ovdje, ali tijelo nije dozvolilo. Dan prije finala nisam mogla normalno ni trenirati, probala sam, ali u trzaju su me presjekla leđa. Liječnici i ja probali smo spasiti stvar, sve sam pokušala, no nije išlo. Uoči finala sam dobila blokadu - rekla je Sandra.

Vješto je skrivala bol, nije htjela da protivnice, pa ni majka Vesna vide da nešto nije u redu. A nije bilo...

- Mami sam rekla da me malo zateže u leđima, nisam joj htjela reći što se stvarno događa jer znam da od muke ne bi mogla zaspati. Na zagrijavanju sam imala dva hica u mrežu, nisam smjela ‘puknuti’ disk onako kako sam htjela jer bi me uštekala leđa i bio bi to kraj. Kasnije sam htjela nadograđivati, ali noge nisu slušale - rekla je Sandra.

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Nakon natjecanja bila je u suzama, ništa je nije moglo spriječiti da se isplače. Čak ni podatak da takav niz medalja, od 2010. nema niti jedna diskašica u povijesti ove discipline, a niti će je, budimo realni, u skorije vrijeme imati. No, gledamo li povijest, Sandra niti u jednoj predolimpijskoj godini nije uzela zlatnu medalju.

Godine 2011. imala je aferu s dopingom, u Pekingu 2015. bila je srebrna, a sada u Dohi, eto, brončana. No 2012., nakon afere doping, na Olimpijskim igrama u Londonu, osvojila je zlato. Nakon srebra u Pekingu, u Riju na OI-ju osvojila je zlato. I stoga, ne sumnjajte da će Sandra u Tokiju sljedeće godine jurišati na treće olimpijsko zlato.

World Athletics Championships - Doha 2019 | Autor: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Volim imati nešto prije Olimpijskih igara zbog čega ću još jače gristi. Ne brinite, bit ću sretnija već sutra - rekla je i otišla.
Nakon Dohe Hrvatska je dobila još jednu svjetsku medalju, a svijet ljutitu Sandru Perković.

A kad je tako, onda je bolje da se konkurentice čuvaju. Od 2010., kad ju je svijet upoznao u Helsinkiju na Europskom prvenstvu, Sandra je uzela devet zlata, srebro i broncu. I, da, u Tokio 2020. ide po zlato...

Komentari (5)
  • a kakvu bi to pažnju dotična htjela za svog trenera?? draga moja pa jel ti malo šta si sve dobila od grada zagreba? ajde nađi mi atletičarku koja je od svog grada dobila toliko koliko ste dobile ti i brkljačićka. sve ste dobile,stanove,stipendije,plaće,atletski memorijal koji se radi u rujnu radi se zbog vas dviju,da jedna može biti direktorica,a druga da može uzuimat medalje. jesi izabrala profesionalni sport? kada dobiješ nagrade dali ih dijelčiš sa svojim sugrađanima na čijoj grbači živiš ti i tvoja obitelj već godinama.

    6. 10. 2019,   13:24
  • Ostavi se politike i "manekenstva", a više treninga pa će i rezultati biti bolji! Hebote MB 365 i ostala popratna sranja.

    6. 10. 2019,   13:06
  • Ništa od nje, propala je naslikavanjem i glupostima umjesto da je trenirala.. Ove dvije kubanke su trenutno svemirski brod za nju

    6. 10. 2019,   14:02