Obavijesti

Sport

Komentari 4

E to je peh! Crkvenom pjevaču 'kauboja' u snu 'otišlo' rame

E to je peh! Crkvenom pjevaču 'kauboja' u snu 'otišlo' rame
7

Luka Šebetić na EP-u 2018. nije dobio poziv, a dvije godine kasnije na treninzima se pokazivao sjajnim. No, nakon sjajnog treninga i mirnog odlaska u krevet, na red je došao odlazak na operacijski stol...

VIDEO

Kad te neće, onda te neće. Luka Šebetić, desni vanjski 'kauboja' ozlijedio se pri kraju druge faze priprema u Poreču. Prije dvije godine Červar ga nije stavio na popis, nije bio niti na SP-u prošle zime, a sada je trebala biti njegova šansa da svojom ljevicom u napadu pokaže što može. Što je još gore, trebao je biti i naš adut u obrani. 

Nakon odsustva Vrankovića, uz Stepančića je trebao biti stup, ali će sada tu ulogu morati preuzeti mladi Martinović ili Vekić.

Čvrst, silovit, a onda koban bude - odlazak na spavanje. Odlične je treninge odrađivao Luka u pripremama pred nadolazeći Euro 2020. Nakon što je odradio jedan takav i mirno otišao u krevet, probudila ga je bol u ramenu. Osjetio je škripanje koje je prešlo u upalu, a onda je snimanje pokazalo gdje je problem. 

- Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti - kazao je Krešimir Rotim, glavni liječnik  reprezentacije. Sada ga čeka operacija koja će točno ukazati koliko će trajati oporavak, a ono što je sigurno je da će ovo biti već treće po redu veliko natjecanje na kojemu ga neće biti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Snagu traži u crkvi

Na Svjetskom prvenstvu  2017.  u Francuskoj, Luka Šebetić je odigrao devet utakmica u kojima je postigao 13 golova, ali nakon toga nije igrao za reprezentaciju. Samozatajan, nikada nije radio veliku pompu oko toga, no sigurno mu nije bilo lako kada ga Lino Červar nije pozvao na EP 2018. godine (u Hrvatskoj). No, Luka nije gubio nadu, a često ju je čuvao kroz crkvu, molitvu i pjevanje u župnom zboru. 

Karijeru je brusio u Zagrebu, a nakon zagrebaša,  nastavio ju je graditi u redovima francuskog prvoligaša Tremblaya. Karakteran je igrač i veliki borac koji svojim vanjskim udarcima sa svoje desne pozicije u nekoliko minuta igre može napraviti pomutnju kod protivnika. Poseban mu je plus što mu je top u lijevoj ruci pa bi Červaru mogao biti dugo traženi vanjski šuter.

Kao Ćavar i Dule

Rođen '94., u Ligi prvaka je debitirao sa samo 17 godina. To su do tada napravili samo Domagoj Duvnjak i Pako Ćavar. Još 2016. godine je izabran u momčad kola Lige prvaka te je iste je godine s hrvatskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojio brončanu medalju.

Mnogi su u njemu vidjeli nasljednik Metličića, Balića, Kopljara, mnogih, ali on se time nije opterećivao. Završio je i Ekonomski fakultet, a zbog uzornog ponašanja na terenu i van njega, često su mu tepali da je rukometni Mateo Kovačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener