Obavijesti

Sport

Komentari 12

E, to je posao: Za nove dresove Liverpoolu 30 milijuna eura!

E, to je posao: Za nove dresove Liverpoolu 30 milijuna eura!
1

Od sljedeće sezone Liverpool više neće igrati u New Balance dresovima, već su prihvatili ponudu Nikea, koji ima za pet godina nudi 150 milijuna eura, odnosno, 30 milijuna eura svake godine

VIDEO

Čak 40 milijuna eura po sezoni nudio je New Balance europskom prvaku, odluče li ostati u njihovim dresovima. No, iz Liverpoola je stigla odbijenica. Razlog je što je Nike, koji ima sjajan marketing, obećao Redsima da će LeBron James, Serena Williams, Drake i mnogi drugi poznati manekeni Nikea reklamirati dresove.

Pokretanje videa...

02:11
Liverpool v Sheffield United - Premier League - Anfield

Taj trio, James, Serena i Drake zajedno na Instagramu imaju 126.4 milijuna "followera", 105 milijuna više nego Liverpool. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugovor je potpisan na pet godina, a u tih pet godina Nike će isplatiti Liverpoolu 150 milijuna eura, odnosno 30 milijuna eura po sezoni. Nadalje, ako osvoje Ligu prvaka dobit će pet milijuna eura, doguraju li do finala tri milijuna eura i još dva milijuna eura osvoje li naslov engleskog prvaka. 

ENG, PL, FC Liverpool vs Manchester United

Također, dobit će 20 posto od prodanih dresova, a dresovi će se prodavati u najmanje 8000 trgovina diljem svijeta, dvostruko više nego što se prodavalo u vrijeme New Balancea. Najviše ciljaju na azijsko tržište, gdje je, prema Financial Times, najveća rastuća potražnja Nike proizvoda. No, također je činjenica da se u Aziji trenutačno najviše prodaju dresovi zvijezdi kao što su Ronaldo i Mbappe, nego klubova. 

E, sad, ideja je da Mbappe dođe u Liverpool, čime bi prodaja skočila do neba, no Klopp tvrdi da nema šanse za takav scenarij jer je 180 milijuna eura previše za jednog igrača. Dresovi bi trebali izgledati nešto kao Portugalovi sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. 

Inače, rekorder je Manchester United, koji je od Adidasa za jednu sezonu dobio 80 milijuna eura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet