Obavijesti

Sport

Komentari 7

E, to su bili dani: Ja, Stoičkov i Josep Guardiola u Barceloni...

E, to su bili dani: Ja, Stoičkov i Josep Guardiola u Barceloni...
5

PET GODINA U BARCI Hristo Stoičkov je okolo nosio kasete Miroslava Ilića, a Pep Guardiola je trenirao s nama da ojača, prisjeća se trener Zagreba Vujović...

VIDEO

Prošao sam pola svijeta, i zapad i istok, ali bolji i organiziraniji klub od Barcelone nikad nisam vidio. Ma to je zaista monstrumski velik klub, rekao je Veselin Vujović iščekujući sudar svog PPD Zagreba i “svoje” Barcelone (danas, 20.10).

Nakon što je Metaloplastika s onom sjajnom generacijom dvaput postala prvak Europe, svi najbolji igrači krenuli su dalje, u svijet. Vujović, najbolji igrač te momčadi, 1988. godine završio je u Barceloni. I ondje se zadržao pet godina, osvojio još jednu europsku titulu 1991., svoju treću.

- I grad mi je jako odgovarao, prekrasno je živjeti u Barceloni. Klima, grad, ljudi... Sve je nekako namješteno na naš stil, mediteranski i ugodno. Lijepo je biti sportaš u takvom klubu, fantastično je biti dio toga, zaista se osjećaš kao zvijezda - priča Vuja i nastavlja:

- Ako je plaća bila prvog u mjesecu, a prvi pada na vikend, lova dolazi prije vikenda. Nema šanse da svoj novac dobiješ drugog ili trećeg u mjesecu.

Osim na parketu, uživao je Vuja izvan njega. Upijao je sve blagodati jednog od najljepših velegradova na svijetu, a družio se i s nogometašima Barcelone.

- Trener je u to moje vrijeme bio Johan Cruyff, a igrali su Koeman, Zubizarreta, Laudrup, Stoičkov, Guardiola... Mi smo stalno odlazili na njihove utakmice, ali i oni na naše. Najmanje jedanput po sezoni obavezno smo išli i na zajedničke večere i druženja i sve ih pamtim kao sjajne ljude - rekao je Vujović, koji se najbrže “našao” s Hristom Stoičkovim.

- Znate kako je, on je Bugarin, bratko, dolazimo iz sličnog podneblja, brzo smo se sprijateljili. Sjećam se da je stalno okolo nosio kasete Miroslava Ilića, pa smo se i tu ‘našli’ - kaže Vuja.

A dok su rukometaši na treninzima odrađivali svoj dio posla, negdje sa strane često je znao biti i jedan nogometaš, klinac koji se u to vrijeme tek probijao u prvu momčad Barcelone.

- Pep Guardiola je često bio s nama na treninzima. Onako slab i mršav morao je raditi na snazi, pa je koristio i vrijeme kad smo mi trenirali za rad s kondicijskim trenerima - ispričao je Vujović, dodavši kako su rukometaši tad u Barceloni bili istinske zvijezde.

- Bilo je nekoliko diskoklubova u koje smo išli, ali nije tu bilo nekoga kupovanja ulaznice ili čekanja. Bilo je dovoljno samo javiti da dolazimo - sjeća se Vuja.

Dok je igrao u Barceloni, proživljavao je i teške trenutke, prije svega težak lom noge, koji mu je vjerojatno i skratio karijeru. Otišao je 1993. u Granollers, ali prijateljstva su ostala do danas.

- Evo, baš je nekidan bivši suigrač Xavier O’Callaghan nabavio mom sinu ulaznice za El Clasico, a u kontaktu sam i s Masipom, ali i još nekima - rekao je Vujović smišljajući kako srušiti Barcu:

- Nikoga se još nismo uplašili, nećemo ni njih, želimo im zagorčati život!

Pep je genijalac i veliki patriot

Družili smo se i dok smo obojica bili u Dubaiju, viđali smo se i u Crnoj Gori... Guardiola je genij kao igrač i trener, a sjajan je i čovjek. I veliki je katalonski patriot, jako ponosan, kaže Vujović.

S Hristom se lako razumjeti

Kad sam tek došao u Barcelonu, nisam znao jezik i tu mi je puno pomogao Stoičkov. Zato sam se s njim toliko brzo i lako zbližio, pa kad se doda i naša glazba koju je volio..., kazao je Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica