Obavijesti

Sport

Komentari 30

Eduardo na Rujevici: Više on treba Rijeku nego ona njega...

Eduardo na Rujevici: Više on treba Rijeku nego ona njega...
10

Eduardo u ovoj situaciji ne može tražiti previše, sigurno ne više nego što bi Riječani mogli platiti. Informacije s Rujevice govore kako bi tu bila riječ o godišnjem ugovoru “teškom” maksimalno 200.000 eura

VIDEO

Na prvu je zvučalo kao šala, kao transfer-senzacija, ali priča pod radnim naslovom “Eduardo u Rijeci” i nije baš toliko nemoguća. I, djelovat će pomalo nevjerojatno, sve ovisi o - Rijeci. Ako žele Eduarda, imat će Eduarda...

Dakle, ovako nekako stvari stoje. Eduardo se sa suprugom Andreom i djecom želi iz Brazila doseliti u Hrvatsku i ovdje živjeti. Trenutačno je igrač Atletico Paranaensea, u kojem nema osobito bitnu ulogu, nogometnih razloga za ostanak u Brazilu nema, pa je u obitelji pala odluka da je vrijeme za povratak u Hrvatsku.

Prvaci spremaju senzaciju: U Rijeku stiže Eduardo da Silva?!
Prvaci spremaju senzaciju: U Rijeku stiže Eduardo da Silva?!

Kako Dudu nema namjeru tako skoro završiti karijeru, logično je da mu treba klub u kojem će igrati. I još ponešto zaraditi. Dinamo nije u kombinacijama, a sljedeće najbolje što se nudi je - Rijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hoće li odgovarati Keku?

Klub s Rujevice već godinama je stabilan, sređen, uspješan, a sve to sviđa se i Eduardu. I zato ne treba čuditi što je nedvosmisleno poručio kako je Rijeka sređen klub, kako je spreman na pregovore ako mu netko predstavi pravi projekt... U prijevodu: “Tu sam, došao bih, krenite u akciju ako me želite u svom dresu!”

I sad su, zapravo, na potezu ljudi koji vode Rijeku. I koji plaćaju.

Eduardo u ovoj situaciji i u ovim okolnostima ne može tražiti previše, sigurno ne više nego što bi Riječani mogli platiti. Informacije s Rujevice govore kako bi tu bila riječ o godišnjem ugovoru “teškom” maksimalno 200.000 eura. I to u slučaju da gazda Mišković bude posebno izdašan. Eduardu bi, logika kaže, to trebalo biti dovoljno.

"Rijeka je danas organiziran klub, o dobrim projektima da se razgovarati" - Eduardo je nahvalio i Osijek, ali i dodao da ima ponude iz Austrije

Dva faktora su, dakle, “pro” - igrač želi doći, a klub ga može platiti - ali ima i onih koji su “contra”. Naime, Eduardo će 25. veljače proslaviti 35. rođendan. U ovom bi trenutku - pogotovo nakon što je i definitivno postalo jasno da će Mario Gavranović ovih dana naslijediti Dinamovu “devetku” od Angela Henriqueza, koji odlazi u Meksiko - Eduardo bio pojačanje za Kekovu momčad, i s 35 na leđima taj bi se nazabijao golova u HNL-u, ali pitanje je i koliko odgovara Kekovu stilu igre.

Slovenac želi napadača koji će igrati presing na obranu, a prilično je upitno koliko je takvo nešto u stanju raditi igrač koji je duboko u četvrtom desetljeću, kojem su karijeru obilježile ozljede...

Promrzli klinac pa zvijezda

Spomenuo je Eduardo u svom istupu i Osijek, pohvalio i klub iz Gradskog vrta, ne bi sigurno odbio razgovor ni s njima, što jasno govori koliko se želi vratiti “kući” 11 godina nakon što je Zagreb zamijenio Londonom. Realizira li se jedna od ovih priča, bilo s Rijekom bilo s Osijekom, Eduardo će zaigrati za svoj drugi klub u HNL-u. Punih 19 godina nakon što je zaigrao za prvi.

Postoje urbane legende o malom Brazilcu koji se te 1999., prvih dana po dolasku u Zagreb, često smrzavao pokraj kafića “Viva” u Maksimiru. Suze su kapale u šalicu čaja, za koju je jedva skupio par kuna... Danas dolazi kao zvijezda, spektakularno.

I da, dobro bi došao HNL-u...

Dvaput Šahtar, dvaput Brazil... Drugi put HNL?

  • 1999. DOŠAO U DINAMO Nije mu bilo lako u početku. Kad ga je menadžer Suzano zeznuo, “preuzeo” ga je Mamić.
  • 2001. U PRVOJ MOMČADI Bio je na posudbama u Sesvetama i Zaprešiću, a kad je stigla šansa u prvoj momčadi, zgrabio ju je objeručke. Zabio je 33 gola u posljednjoj sezoni u HNL-u.
  • 2007. OTIŠAO U ARSENAL Za 12 milijuna eura Dudu je otišao u London. Blistao je od sreće...
Soccer - Barclays Premier League - Birmingham City v Arsenal - St Andrews
  • 2008. NALETIO NA TAYLORA Taj 23. veljače prekretnica je u Eduardovoj karijeri. Upravo se bio izborio za mjesto u prvih 11 kad je Martin Taylor divljački uklizao i uništio mu karijeru.
  • 2010. VRIJEME ZA ŠAHTAR Dvije i pol godine nakon ozljede od Arsenala ga je uzeo Šahtar.
Soccer - UEFA Champions League - Group H - Arsenal v Shakhtar Donetsk - Emirates Stadium
  • 2014. 'AJMO MALO U BRAZIL Nakon četiri ukrajinske godine otišao je u Flamengo, no vratio se u Šahtar godinu poslije. I tu se zadržao jednu sezonu, pa odlučio opet pokušati u Brazilu.
  • 2017. ŽIVOT U PARANAENSEU Od veljače ove godine Dudu je igrao za brazilski Atletico. Skupio je samo devet nastupa pa odlučio vratiti se u Hrvatsku.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi