Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Efekt Cristiano: U Juventus se slijevaju milijuni eura i navijača

None Foto: Jonathan Moscrop/Press Association/PIXSELL 7

Juventus je, otkad je u svoje bijelo-crne boje obukao briljantnog Portugalca, svoj godišnji profit povećao za 58 milijuna eura, a broj svojih navijača diljem planete povećao za još 40 milijuna

Grb na prsima uvijek je veći od imena na leđima? Istina, ne može i ne smije biti drukčije jer igrači prolaze, a klubovi ostaju, ali... Tu i tamo se rodi sportaš koji (barem u nekom segmentu) može okrenuti priču naglavačke, bilo u pozitivnom ili negativnom smislu.

Juventus je jedan od najvećih klubova na svijetu. Rat sa navijačima i neosvajanje Lige prvaka otvorene su torinske nogometne rane, ali talijanske se titule samo nižu, Juventus je sređen, stabilan, bogat i uspješan.

I u jednoj tako velikoj i besprijekorno sređenoj instituciji učinak pojedinca može biti fascinantno jak. Ako je pojedinac o kojem govorimo: Cristiano Ronaldo (34).

U doba kad je audio-vizualno predstavljanje nerijetko važnije od samog sadržaja ključno je imati pravi - brand (*sjećate se da smo se vrha HNS-a naslušali te engleske riječi u samo-opisivanju, na uši nam je izlazila).

Cristiano je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, najbolji igrač Juventusa i Serie A, ali i možda najveći sportski brend planete.

ČUDESNI PORTUGALAC Ronaldo u svom stilu: Ma ja ne tražim rekorde, oni traže mene

Pa je Juventus otkad je u svoje bijelo-crne boje obukao briljantnog Portugalca svoj godišnji profit povećao za 58 milijuna eura, a broj svojih navijača diljem planete povećao za još 40 milijuna!

Instagram profil torinskog kluba naočigled je rastao pa se mjesecima vrti na oko 32 milijuna pratitelja, piše Gazzetta dello Sport.

Jeep je sam ponudio veći i daleko lukrativniji sponzorski ugovor ne "samo" jer Cristiano nosi dres sa njihovom reklamom nego je pristao i biti akter u njihovim promotivnim spotovima.

Cristiano Ronaldo sam približava Juventusa najvećim svjetskim nogometnim brendovima, madridskome Realu, Barci i Man Unitedu!

Komentari (23)
  • I Hrvatska je nekada imala svoj Brand, mislim još uvijek ga ima! hahahaha

    17. 10. 2019,   12:38
  • To su samo simpatizeri Juvea i oni su “navijaci” Ronalda. Jedino kada Ronaldo prestane igrat,morat ce nac “novog” Ronalda :)

    17. 10. 2019,   12:28
  • U "poznim" nogometnim godinama čovjek je sposoban igrati na visokoj razini, a uvijek će naći angažman bilo gdje zbog imena i milijuna koji idu s imenom. Na obostranu korist i zadovoljstvo :)

    17. 10. 2019,   15:49