Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ekstremni spektakl u Osijeku: Ranteš protiv BMX velikana...

Ekstremni spektakl u Osijeku: Ranteš protiv BMX velikana...
5

Osijek će od 30. svibnja do 2. lipnja biti domaćin 19. izdanja Pannonian Challengea, dolaze najveća svjetska imena ekstremnog sporta, a tu su i izdašne novčane nagrade

VIDEO

Iako već gotovo dva desetljeća u Osijek privlači brojne obožavatelje ekstremnog sporta iz cijele Hrvatske i regije, festival Pannonian Challenge će svojim devetnaestim izdanjem zbilja donijeti najbolje od najboljeg - od već uigrane organizacije impresivnog natjecanja i nadograđenog skate parka, pa sve do poznatih svjetskih sportaša i uglednih sudaca.

Tako će impozantna brojka od 300 vrhunskih natjecatelja ponovno biti ostvarena, a zasigurno će biti premašen i prosječan broj od 20 tisuća posjetitelja na sportskom i glazbenom programu - sve zahvaljujući ranijem terminu održavanja festivala, koji će svim zainteresiranima, neovisno o godišnjim odmorima, akademskim obavezama, paklenim vrućinama i nesnosnim komarcima, omogućiti bezbrižnu, ali ekstremnu zabavu.

Naime, u razdoblju od 30. svibnja do 2. lipnja, Osijek će okupirati profesionalni i amaterski BMX, INLINE i SKATE sportaši, koji se uvijek rado vraćaju u jedan od najboljih europskih skate parkova na lijevoj obali rijeke Drave. No, naravno, uz poznati skate park, Pannonian Challenge ih je i ove godine privukao tradicionalno bogatim nagradnim fondom, koji ove godine iznosi 13 tisuća eura, od čega su najizdašnije nagrade namijenjene upravo najboljim BMX vozačima. 

Daniel DhersKostya Andreev, Irek Rizaev, Jack Clark, Michale Berran i miljenik osječke publike, mladi Varaždinac Marin Ranteš – tako su samo neki od najboljih BMX vozača koji su potvrdili svoj dolazak na 19. Pannonian Challenge, dok će Bart de JongHank Cleworth i Luka Kovič, uvaženi međunarodni suci, imati težak zadatak rangiranja najboljih BMX trikova, naposljetku raspodjeljujući impresivni nagradni fond od 8 tisuća eura.

Što se tiče popularnih „rolera“, u Osijek ponovno, između ostalih, dolaze Roman AbrateStephane AlfanoJoe AtkinsonDaniel Losty i Jacob Juul Petersen, kojima će suditi Igor SlokovićEmanuel Radak i Viktor Kondrat. INLINE sportaši će se tako boriti za nagradni fond od 3 tisuće eura, dok mnoge SKATE vozače, predvođene Antoniom Pekovićem i Timotejom Lampe Ignjićem, očekuje nagradni fond od tisuću tristo eura.

Također, treba istaknuti da Pannonian Challenge i osječki skate park od ove godine imaju još jednu ulogu, a to je priprema i zagrijavanje BMX vozača za ljetne Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Naime, po završetku prošlogodišnjeg, osamnaestog Pannonian Challengea, Međunarodni olimpijski odbor je službeno uvrstio BMX freestyle disciplinu u olimpijske sportove. Ovu važnu odluku MOO-a, pohvalio je i najbolji osječki BMX vozač – Igor Vukadinović Poki, ističući kako je ekstremni sport ovime dobio veliku priliku dodatnog etabliranja na svjetskoj sportskoj sceni.

- Može se reći da će forma BMX natjecanja na Olimpijskim igrama biti poput one na našem Pannonian Challengeu – bit će zastupljeno profesionalno suđenje, vozači će se ocjenjivati prema težini, visini i brzini izvođenja trikova, prema korištenju parka, doskakivanju, preciznosti i ukupnom dojmu. Jedina razlika je što će biti samo 9 vozača i 9 vozačica na cijelom natjecanju, ali vjerujem da će se ta brojka nakon Tokija povećati, jer će i popularnost cijelog sporta dodatno narasti - objašnjava Poki, koji će u ulozi suca biti dio „testne BMX skupine“ na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu u listopadu ove godine.

- BMX freestyle će zasigurno biti senzacija na Olimpijskim igrama u Tokiju, a osječka će publika narednih godina u sklopu Pannonian Challengea uživati u zagrijavanju olimpijaca, čime će se dodatno podignuti kvaliteta cijelog natjecanja. Što se tiče našeg skate parka, mislim da ne treba trošiti puno riječi, jer ga kontinuirano nadograđujemo i redovno održavamo, pa smo nedavno u pogon pustili i bazen sa spužvom, kako bi mladi, ali i iskusni vozači bez ozljeda mogli uvježbavati zahtjevne trikove – s entuzijazmom govori Poki, dodajući da je osječki skate park već postao trening kamp Mađarskom BMX odboru, dok se uskoro očekuje formiranje i Hrvatskog BMX odbora koji bi već u Tokiju, predvođen velikom uzdanicom, Marinom Rantešom, mogao postići veliki uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''