Obavijesti

Sport

Komentari 3

Emotivni Kinezi se naklonili Draženu Petroviću i dobili dres

Iako su mnogo znali o Draženu, direktor CBA lige i njegova pratnja bili su vidno uzbuđeni i emotivni pri susretu s Draženovom majkom. Zhang Xiong je prenio gospođi Petrović divljenje koje u Kini osjećaju za Dražena

VIDEO

Kineska košarkaška delegacija predvođena direktorom jedne od najvećih košarkaških liga svijeta - CBA lige Zhang Xiongom stigla je u Hrvatsku. Predstavnici sve jače lige svijeta u Hrvatsku su stigli na poziv profesora Damira Knjaza s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te organizatorice Zadar Basketball Tournamenta Zdenke Zrilić.

Odmah nakon slijetanja u Zagreb, delegacija se uputila u Muzej Dražena Petrovića u kojem ih je dočekala Biserka Petrović. Iako su mnogo znali o Draženu, direktor CBA lige i njegova pratnja bili su vidno uzbuđeni i emotivni pri susretu s Draženovom majkom. Nakon pozdrava i prvih riječi, Zhang Xiong je prenio gospođi Petrović divljenje koje on kao i cijeli svijet košarke u Kini osjećaju za Dražena. Nakon razgledavanja muzeja delegacija je pogledala film o Draženu nakon kojeg su ostali vidno emotivno dirnuti.

Zhang Xiong pozvao je gospođu Petrović u posjet Kini, poklonio je poseban šal koji simbolizira ljubav i pozitivne osjećaje te broš kineske košarkaške lige. Tom prilikom upisao se i u knjigu dojmova, istaknuo je Dražena kao najvećeg igrača svih vremena. Za uspomenu na Dražena kineska je delegacija dobila repliku Draženovog reprezentativnog dresa koji će biti izložen u službenim prostorijama CBA lige. Ona je najjača košarkaška liga Azije, igra se u dvije divizije i broji 20 klubova. Neki od igrača iz ove lige svoju su karijeru nastavili u NBA ligi, a mnogi su se i vratili te danas igraju za neke od najvećih kineskih klubova.

Delegacija danas putuje u Zadar u kojem će se u pratnji Zdenke Zrilić upoznati sa Zadar Basketball Tournamentom za koji su pokazali velik interes. Također, primit će ih gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić kao i župan Zadarske županije Božidar Longin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića