Obavijesti

Sport

Komentari 4

Engleska razbila Australiju i postala prvi polufinalist SP-a

Engleska razbila Australiju i postala prvi polufinalist SP-a
1

Najzaslužniji za pobjedu Engleske bili su Jonny May, koji je postigao prva dva polaganja na utakmici u 18. i 21. minuti te Owen Farrell koji je pogodio po četiri pretvaranja i kaznena udarca bez ijednog promašaja

VIDEO

Ragbijaši Engleske prvi su polufinalisti ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se održava u Japanu, oni su u četvrtfinalu u Oiti svladali Australiju s uvjerljivih 40-16 (17-9)

Najzaslužniji za pobjedu Engleske bili su Jonny May, koji je postigao prva dva polaganja na utakmici u 18. i 21. minuti te Owen Farrell koji je pogodio po četiri pretvaranja i kaznena udarca bez ijednog promašaja.

Prve poene postigla je Australija kada je u 12. minuti Christian Lealiifano pogodio kazneni udarac za 3-0, no uslijedila su dva polaganja Maya uz pretvaranja Farrella u vrlo kratkom vremenu kojima je Engleska povela sa 14-3.

Australija je svojim jedinim polaganjem na utakmici koje je postigao Marika Koroibete i pretvaranjem Lealiifana početkom nastavka stigla na 17-16, no taj je rezultat vrijedio samo tri minute jer je Engleska odgovorila polaganjem Kylea Sincklera uz pretvaranje Farrella za 24-16. Do kraja susreta Farrell je pogodio još tri kaznena udarca i pretvaranje nakon polaganja Anthonyja Watsona.

Za Englesku je ovo prvi prolazak u polufinale SP-a nakon 12 godina i 2007. kada je osvojila srebro. Prije četiri godine na domaćem terenu Englezi su ispali još u skupini što im je bio najlošiji rezultat u povijesti.

Australija je pak tek po treći put ostala bez polufinala, dosada joj se to događalo samo 1995. i 2007. godine.

Engleska će za tjedan dana u polufinalu u Yokohami igrati protiv pobjednika utakmice Novi Zeland - Irska koji se igra od 12.15 sati u Tokiju.

U preostala dva četvrtfinala u nedjelju će igrati Wales - Francuska u Oiti (9.15 sati) te Japan - Južnoafrička Republika u Tokiju (12.15 sati). (bt)

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica