Obavijesti

Sport

Komentari 46

Englezi i Škoti ignorirali Fifu, prijeti im oduzimanje bodova?

Englezi i Škoti ignorirali Fifu, prijeti im oduzimanje bodova?
8

Engleski i škotski igrači na Wembley su izašli s trakama na kojima je bio simbol maka kako bi odali počast stradalima u Prvom svjetskom ratu. Fifa je odbila njihov zahtjev, ali oni su ga ingorirali

VIDEO

Fifa je odbila zahtjev Engleske da njihovi igrači u studenom na dresovima nose cvijet maka kao simbol sjećanja na potpisano primirje u studenom 1918.  i počast za stradale u Prvom svjetskom ratu. Engleski savez ignorirao je zabranu, kao i škotski, i nogometaši su na Wembleyu igrali s trakama koje su imale simbol maka što Fifa smatra porukom koja ima političku konotaciju.

England fans during a minutes silence as part of remembrance commemorations before the match England
General view during a minutes silence as part of remembrance commemorations before the match

Iz Engleske su nakon Fifine zabrane stizale jasne poruke kako ih to ne zanima. Premijerka je zabranu nazvala skandaloznom, a engleskom savezu priključio se škotski te su zajedno odali počast za sve stradale u krvavim sukobima Prvog svjetskog rata, kao što to već tradicionalno rade u studenom.

Sile Antante 11. studenog 1918. potpisale su primirje s poraženom Njemačkom u vagonu vlaka u francuskoj šumi Compiegne. Englezi, Škoti i Velšani godinama nose ovaj simbol na dresovima u studenom, a britanski mediji pišu kako bi zbog ovog Fifa mogla kazniti Englesku i Škotsku novčano, a spominju čak i oduzimanje bodova.

A poppy armband on England

Zapamtili smo Vukovar

Fifa je alergična na poruke koje nemaju veze s nogometom.

To smo osjetili na svojoj koži kad je delegat Fife 2013. godine na Maksimiru tražio da se ukloni transparent "Zapamtite Vukovar".

Iako nije nikoga vrijeđao i samo je podsjećao na strahote i žrtvu koju je Grad heroj dao u Domovinskom ratu tijekom srbočetničke agresije, transparent je morao biti uklonjen.

Očito pravila nisu ista za sve...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu