Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Englezi slave Kranjčara juniora: Niko je opet netko

None Foto: 24sata/ilustracija 2

Portsmouth je veliki hit Premier lige, pobjedom u Newcastleu skočio je na četvrto mjesto. S Nikom u postavi uzeo je zadnjih 16 od mogućih 18 bodova

Slaven Bilić pričao mi je o njemu kao najvećem hrvatskom talentu. Vjerovao sam mu. Niki je trebalo godinu dana da se prilagodi, no sad pokazuje da je sve što su o njemu govorili istina, rekao je neki dan Harry Redknapp, trener Portsmoutha. Bilo je to prije subote, prije visoke pobjede (4-1) Pompeya u Newcastleu. Na St. James parku Portsmouth nije slavio 58 godina, a u ovoj je pobjedi najbolji bio - Niko. Gurao je loptu kroz noge suparnicima, dodavao, a na kraju i zabio iz slobodnjaka sa 20 metara sasvim iskosa. Portsmouth je skočio na visoko četvrto mjesto, a u posljednjih šest prvenstvenih utakmica Niko je igrao od prve minute i “mornari” su od mogućih 18 osvojili čak 16 bodova!
- Govorili su da je novi Prosinečki, a mi smo se smijali. Bio je pretežak, pretrom i spor. Sad je proigrao, doista je sličan Prosinečkom. Počeo je mnogo više trčati, sad shvaćamo zašto je oko njega u Hrvatskoj bilo tolike pompe - napisao je netko na Portsmouthovu navijačkom forumu, a Redknapp je, govoreći o Niki, još malo zakoračio u umjetnost.
- On je kao Picasso. Ako mu date slobode i vremena, uvijek će učiniti nešto odlično. Ove sezone to čini sve češće.
Prošle zime, pa i ovog ljeta, govorkalo se da će otići iz Portsmoutha, ili će ga prodati ili će na posudbu. No Redknapp je tad rekao: “Ne dam ga, on će biti naša velika snaga iduće sezone”. Niko se prilagodio, skinuo je oko pet kilograma, a na ruku mu ide i novi sustav. Harry je lanjskih 4-4-2 pretvorio u ubitačnih 4-3-3.
- Sviđa mi se tih 4-3-3, Utaka i ja iza sjajnih napadača - kaže Niko o novom sustavu kojim igra njegova momčad i dodaje:
- Svjestan sam da moram dati još više, češće zabijati.

Komentari (5)
  • zar je ikad bio nitko?

    4. 11. 2007,   21:25
  • niko, cico, dino i štico

    5. 11. 2007,   12:33
  • @malena99: Bija je itekako, debela svinja za neke!

    5. 11. 2007,   14:39