Obavijesti

Sport

Komentari 0

EP 2014.: Poreč postaje glavna europska pikado destinacija...

EP 2014.: Poreč postaje glavna europska pikado destinacija...
1

Siguran sam da će Europsko u Poreču (od 14. do 20. lipnja) biti organizirano na visokoj razini i da će svi ponijeti lijepe dojmove iz Hrvatske, rekao je Josip Čop

VIDEO

Hrvatska je europska pikado velesila, a nastavak briljantnog rezultatskog niza hrvatskih pikadista na najvećim međunarodnim natjecanjima očekuje se i na Europskom prvenstvu koje će se održati u dvorani Žatika u Poreču od 14. do 20. lipnja ove godine. Rezime je to press konferencije koju je Hrvatski pikado savez organizirao u prostorijama HOO-a, a na kojoj je prisutan bio i glavni tajnik krovne sportske organizacije u državi Josip Čop.

- Naša je želja od Poreča stvoriti prepoznatljivu europsku pikado destinaciju. Zahvaljujući organizacijskim sposobnostima i ugledu koji HPS uživa u Europskoj pikado uniji, nama je četvrti put od 1999. godine povjereno domaćinstvo EP-a. Čak smo došli u poziciju da Poreč postane destinacija na kojoj će se ovo natjecanje održavati sljedećih nekoliko godina, što se još nikada nije dogodilo jer sve zemlje žele ugostiti EP. Moram se zahvaliti HOO-u, Poreču i Turističkoj zajednici Poreča bez čije potpore ovo ne bi bilo moguće organizirati - u uvodu je rekao Mate Vukoja, predsjednik Hrvatskog pikado saveza.

Na EP-u će sudjelovati predstavnici 23 zemlje, a očekuje se da će u Poreč doputovati oko 2500 ljudi iz zemalja poput Rusije, Švicarske, Francuske, Njemačke, Austrije, Španjolske i Turske što će doprinijeti turističkoj promociji ne samo Poreča već i cijele Hrvatske.

- Kao relativno mladi savez koji je u članstvo HOO-a ušao 2005. godine, HPS iza sebe ima impresivna rezultatska ostvarenja i daje veliki doprinos našoj sportskoj obitelji. Siguran sam da će EP u Poreču biti organizirano na visokoj razini i da će svi ponijeti lijepe dojmove iz Hrvatske - rekao je Josip Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lista rezultata je zaista impresivna jer hrvatski su pikadisti od 1999. godine osvojili čak 71 medalju na najvećim međunarodnim natjecanjima. Posebno su uspješni u posljednjih pet godina kada su uzeli 43 medalje, pri čemu je osam bilo na svjetskim prvenstvima, 25 na europskim, te po 5 na svjetskim i europskim kupovima.

- Podatak da je muška reprezentacija na posljednjih sedam EP-a svake godine nastupila u finalu, pri čemu smo osvojili četiri zlata i tri srebra, sve će reći o ambicijama koje imamo u Poreču. Prošle godine u Njemačkoj su nas u finalu pobijedili Česi, uz Njemačku i Belgiju najopasniji konkurenti za zlato, tako da nam neće nedostajati motiva da se vratimo na pobjedničko postolje - kratko je rekao voditelj muške reprezentacije Predrag Penić.

Čovjek koji ima najveće zasluge za nevjerojatni niz od sedam uzastopnih euro finala je najbolji svjetski igrač elektroničkog pikada, Boris Krčmar. Uz silne uspjehe s reprezentacijom, Zagrepčanin u svojoj kolekciji ima dva naslova svjetskog i tri europskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji, tri titule klupskog prvaka Europe i još čitav niz medalja.

- Svake godine konkurencija je sve jača, svi se bruse na nas jer nas žele skinuti s trona, ali uz kvalitetu koju imamo teško da će im to poći za rukom. Tajna našeg uspjeha je u treningu, na EP-u se sedam dana za redom igra od 9 ujutro do kasnih večernjih sati i da bi izdržao do kraja, da bi u finalima bio sposoban pružiti najbolju igru, moraš biti strašno dobro fizički pripremljen. Tko to nije ne može računati na medalju - otkrio je Boris Krčmar.

Uz Krčmara u muškoj reprezentaciji su još Vladimir Lešić, Krešo Kranjčina, Zdravko Antunović, Predrag Pečnjak i Ivica Cavrić. Žensku reprezentaciju, koja je također uspješna jer u svojoj kolekciji ima dva naslova europskih prvakinja uz još tri osvojene bronce, čine Vlatka Lešić, Jasna Šegvić, Đurđica Delić, Olja Pavlović, Darija Balen i Tatjana Perić.

- Posljednju medalju osvojili smo 2010. u Švicarskoj, a u Poreču želimo prekinuti taj post. Posljednjih nekoliko godina Ruskinje, Čehinje i Njemice su potpuno dominirale i one će biti najteže prepreke, ali uvjerena sam da naša mlada i iznimno nadarena selekcija može u tome uspjeti - zaključila je Tanja Perić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub