Obavijesti

Sport

Komentari 7

EP: Hrvatske vaterpolistice su izgubile i od favorizirane Grčke

EP: Hrvatske vaterpolistice su izgubile i od favorizirane Grčke
1

Nakon što su u prvom kolu grupne faze Europskog prvenstva u vaterpolu naše predstavnice izgubile od Mađarica 25-6, u drugom su kolu uz dobar otpor izgubile od favoriziranih Grkinja 18-3 (6-0, 4-2, 5-0, 3-1)

VIDEO

Dvije teške utakmice na početku Europskog prvenstva u vaterpolu, za naše su predstavnice završile - očekivano. Hrvatske vaterpolistice su nakon poraza od domaćina Mađarske (25-6) izgubile i od Grčke sa 18-3 (6-0, 4-2, 5-0, 3-1), ali valja napomenuti da tek sad slijedi 'prava' borba za drugi krug. Golove su zabile Emmi Miljković, Ana Miroslavić i Domina Butić.

Znalo se da su naše reprezentativke u ovom ogledu velike autsajderice, a to se vidjelo od samog početka. Napadi su nam uglavnom bili bezopasni, a Grkinje su zabijale pa je prva četvrtina završila 6-0. U nastavku se poboljšala naša obrana, ali i napad te je Ratković u nekoliko navrata izvrsno reagirala, dok su prvi gol na susretu Hrvatice zabile nakon što se lopta odbila od ruke mađarske igračice u glavu golmanice pa u gol.

Nakon odmora ista priča kao u prvom poluvremenu, Grkinje su završile četvrtinu bez primljenog gola, dok su posljednju četvrtinu Grkinje odnijele s dva razlike (3-1) te utakmicu završile s 18-3. No, tek sad slijede najbitnije utakmice za naše djevojke. U sljedećem, 3. kolu, naše vaterpolistice igraju protiv Srbije s kojom se, uz Slovačku, bore za četvrto mjesto u skupini.

Plasiraju li se hrvatske vaterpolistice u spomenuto četvrtfinale, bit će to njihov najveći uspjeh ikad.

HRVATSKA - GRČKA 3:18 (0:6, 2:4, 0:5, 1:3)

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 500. Suci: Haentschel (Njemačka) i Santos (Portugal)

HRVATSKA: Ratković (4 obrane), Miljković 1, Miroslavić 1, Carević, Lordan, Skelin, Topić, D. Butić 1, Bukić, I. Butić, Barišić, Božan, Trojan Jimenez (4 obrane). IZBORNIK: Marijo Ćaleta.

GRČKA: C. Diamantopoulou (1 obrana), Tsoukala 1, V. Diamantopoulou 2 (1), Eleftheriadou 3 (1), M. Plevritou 1, Avramidou 2, Myriokefalitaki 2, Benekou, Kotsia, Ninou 1, E. Plevrtiou 3, Xenaki 3, Stamatpoulou (7 obrana). IZBORNIK: Georgios Morfesis.

PETERCI: Hrvatska -, Grčka 2-2

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 15, Grčka 6.
TREĆA OSOBNA POGREŠKA: M. Plevritou (8), Božan (27), Miljković (28), Topić (32).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Hrvatska 0-6, Grčka 7-13 (53%)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica