Obavijesti

Sport

Komentari 12

Eriksen: Sami sebi smo pucali u nogu, da je ona stativa ušla...

Eriksen: Sami sebi smo pucali u nogu, da je ona stativa ušla...
1

'Bili smo ispod svake razine, nismo odigrali kako se očekuje. Prvih 20 minuta smo samo gledali kako nam se igraju s loptom pred očima, a to je ravno samoubojstvu', rekao je Danac Christian Eriksen

VIDEO

Danski fantazist Christian Eriksen (27) nije skrivao razočarenje porazom svog Tottenhama od Ajaxa (1-0) u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka.

- Nije bitna formacija u kojoj smo započeli utakmicu. Jednostavno, kasnili smo, bili iza svake lopte. Tek u drugom poluvremenu smo počeli igrati direktnije, ali nitko normalan ne želi igrati kao mi u prvom poluvremenu. Svi smo bili razočarani na poluvremenu jer se nismo mogli nositi s njima na istoj razini. Izgubili smo, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu - rekao je Danac za BT Sport.

- Bili smo ispod svake razine, nismo odigrali kako se očekuje. Prvih 20 minuta smo samo gledali kako nam se igraju s loptom pred očima, a to je ravno samoubojstvu posebno protiv momčadi koja teži većem posjedu lopte. Moramo to promijeniti. Pomogli smo im da izgledaju lijepo i omogućili im da misle kako kontroliraju događanja na terenu.

Tottenham Hotspur v Manchester City - Premier League - Wembley Stadium

Eriksen nije želio tražiti izlike, iako se mora priznati da su Tottenhamu nedostajali Harry Kane i Heung-Min Son.

- Ne možemo stalno pričati i ozlijeđenima. U polufinalu Lige prvaka nije važno tko igra, trebali smo biti jači. Imamo sreće što su pogodili stativu pred kraj utakmice jer bi s 2:0 za njih utakmica idućeg tjedna bila sasvim drugačija. Moramo se popraviti kako god znamo, ali vjerujemo da ništa nije izgubljeno - zaključio je Eriksen.

Ajaxov trener Erik ten Hag blistao je od sreće.

- Borili smo se kao lavovi. Posebno u prvom poluvremenu, imali smo dobar protok lopte i zasluženo smo zabili gol. Mogli smo im zabiti još koji jer smo u zadnjoj trećini imali puno rješenja, ali nema veze - dobar rezultat - kazao je Erik ten Hag koji je ipak imao par zamjerki na račun svoje momčadi:

- Nismo dobro reagirali nakon zamjena. Više nismo uspijevali sačuvati loptu i puno smo se trošili u trci s njima. Tottenham je preuzeo rizik u igri i bili su opasni, pritisnuli su nas. Moramo lopti cijeniti više, ali bili smo primorani promijeniti sustav igre. Siguran sam da će Englezi izvući pouke iz ove utakmice, ali i mi ćemo. U uzvratu ćemo morati odigrati još bolje nego danas, ali zadovoljan sam našim rastom - završio je nizozemski stručnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu