Obavijesti

Sport

Komentari 12

Eriksson sudi Portugal - Wales, Rizzoli Francuska - Njemačka

Eriksson sudi Portugal - Wales, Rizzoli Francuska - Njemačka
1

Talijanski sudac Nicola Rizzoli bit će glavni arbitar na polufinalnom dvoboju Eura u kojem će se 7. srpnja u Marseilleu za mjesto u finalu boriti domaćin Francuska i Njemačka

VIDEO

Talijanski 44-godišnji sudac Nicola Rizzoli bit će glavni arbitar na drugom polufinalnom dvoboju Europskog nogometnog prvenstva, u kojem će se 7. srpnja (21 sat) u Marseilleu za mjesto u finalu boriti domaćin Francuska i aktualni svjetski prvak Njemačka.

Talijan Nicola Rizzoli sudi Njemačka - Francuska

Rizzoliju će to biti četvrta utakmica na ovom Euru te druga u kojoj će suditi domaćoj reprezentaciji. Talijan već sudio i na Velodromeu u Marseilleu na ovom prvenstvu, u dvoboju Engleska - Rusija (1-1). Potom je dijelio pravdu u meču Portugal - Austrija (0-0) na Stade de Franceu.

Rizzoli je u nokaut fazi bio delegiran za dvoboj osmine finala u Lyonu, u kojem je Francuska s 2-1 svladala Republiku Irsku, a Talijan se istaknuo time što je već u 2. minuti opravdano dosudio kazneni udarac iz kojeg su Irci poveli. No, domaća reprezentacija se vratila pogocima Antoinea Griezmanna u drugom poluvremenu i izborila mjesto u četvrtfinalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuzima je to bila prva pobjeda u trećoj utakmici koju im je sudio 44-godišnji Talijan. Na Euru 2012. u skupini su igrali 1-1 protiv Engleske, a u četvrtfinalu poraženi od Španjolske (0-2). Nijemcima je ostao u dobrom sjećanju iz kvalifikacija za ovogodišnji Euro, jer je dijelio pravdu u njihovoj domaćoj pobjedi nad Poljskom (3-1).

Njemačka bez Hummelsa i Gomeza, upitni su Khedira i Schweinsteiger

Francuski izbornik Didier Deschamps u četvrtak će na raspolaganju imati sve igrače, dok je njemački izbornik Joachim Loew u priličnim problemima oko sastava. Naime, zbog ozljeda ne može računati na napadača Marija Gomeza i veznjaka Samija Khediru, a zbog dva žuta kartona u obrani neće biti pouzdanog stopera Matsa Hummelsa. Pod upitnikom je zbog ozljede koljena i Bastian Schweinsteiger.

Bit će to peta utakmica Francuza i Nijemaca na velikim natjecanjima, a u dosadašnja četiri dvoboja Njemačka je dvaput slavila u regularnom dijelu (2-0 u polufinalu SP 1986. i 1-0 u četvrtfinalu SP-a 2014.), jednom nakon jedanaesteraca (u polufinalu SP-a 1982. u Španjolskoj), a Francuska je pobijedila samo na SP-u 1958. godine (6-3) u utakmici za 3. mjesto.

Eriksson iz Švedske dijeli pravdu na utakmici Walesa i Portugala

Švedski sudac Jonas Eriksson dijelit će pravdu na prvoj polufinalnoj utakmici Europskog nogometnog prvenstva u kojoj će se u srijedu, 6. srpnja, u Lyonu (21 sat) sastati reprezentacije Walesa i Portugala.

Erikssonu će to biti treća utakmica na Euru u Francuskoj te druga u kojoj će suditi reprezentaciji Walesa. Švedski arbitar je dijelio pravdu u dvoboju Hrvatska - Turska (1-0) na pariškom Parku prinčeva te u utakmici Wales - Rusija (3-0) u Toulouseu, kada su Velšani pobjedom osigurali prvo mjesto u skupini B.

Bila je to prva pobjeda Walesa u dvobojima u kojima im je sudio 42-godišnji Šveđanin. Prethodno su poraženi na domaćem terenu od Bugarske (0-1) u kvalifikacijama za Euro 2012. godine te na gostovanju u Češkoj (1-2) u kvalifikacijama za EP 2008.

Portugalcima je Eriksson ostao u dobrom sjećanju iz kvalifikacija za Euro u Francuskoj, jer im je dijelio pravdu na gostovanju u Albaniji, gdje je momčad pod vodstvom Fernanda Santosa slavila s 1-0.

Wales bitno oslabljen zbog kartona

Wales će u polufinalu biti oslabljen neigranjem braniča Bena Daviesa i veznjaka Aarona Ramseyja koji odrađuju suspenziju zbog dva žuta kartona, a iz istog razloga za Portugal neće moći zaigrati branič William Carvalho. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi