Obavijesti

Sport

Komentari 29

Marija Šarapova i Sara Errani ušle u finale Roland Garrosa

Marija Šarapova i Sara Errani ušle u finale Roland Garrosa
1

Do uspjeha karijere stigla je talijanska tenisačica Sara Errani koja je postala prva finalistica ovogodišnjeg Roland Garrosa. Igrat će protiv favorizirane Marije Šarapove

VIDEO

Talijanska tenisačica Sara Errani prva je finalistica Roland Garrosa. U prvom polufinalnom dvoboju, koji je kasnio zbog kiše, Errani je sa 7-5, 1-6 i 6-3 pobijedila Australku Samanthu Stosur.

Nakon dva sata i četiri minute igre Erani je još jednom na ovogodišnjem izdanju pariškog Grand Slama popravila svoj najbolji rezultat karijere, te izborila nastup u subotnjem finalu.

U meču sa 6. nositeljicom Australkom Stosur, Errani je znalački iskoristila nervozu svoje protivnice koja se, posebice u prvom i trećem setu, manifestirala u velikom broju neprisiljenih pogrešaka. Napravila ih je Stosur ukupno 48, dok se Talijanka zaustavila na 21.

Početnih 2-0 za Stosur na startu susreta, Errani je brzo vratila na 2-2, a potom su obje tenisačice držale vlastiti početni udarac do 5-5. Tada Errani koristi drugu break-loptu u gemu, te sigurnim servisom osvaja set.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Drugi i nakraći set, Stosur je dobila ponajprije jer je došlo do uravnoteženja u pogreškama, Australka ih je u toj dionica načinila 13, odnosno samo četiri više od Errani, ali je zato potpuno dominirala winnerima (17-4). Vrlo brzo bilo je 5-0, pa se Errani i prije kraja drugog počela pripremati za odlučujući treći set.

Povela je Talijanka 2-0, ali se Stosur vratila do 3-3. Ključni je bio 8. gem u kojem je Errani došla do 15-40 i dvije break-lopte. Međutim, Stosur se nakratko spasila i izborila izjednačenje. No, talijanska tenisačica dolazi do nove prednosti i realizira 3. loptu za obrat i vodstvo 5-3. U zadnjem gemu Errani nije pružila nikakvu priliku Stosur na svoj servis i talijansko slavlje moglo je početi.

Nakon što je njena sunarodnjakinja Francesca Schiavone osvojila Roland Garros 2010. godine, te lani igrala finale (izgubila od Li Na), Sara Errani nastavila je odličan niz talijanskih tenisačica koje su treći puta uzastopno u finalu drugog Grand Slam turnira sezone.

Errani će u finalu igrati protiv pobjednice drugog polufinalnog susreta između 2. i 4. nositeljice, Ruskinje Marije Šarapove i Čehinje Petre Kvitove.

Šarapovoj finale i svjetski broj 1

Ruskinja Marija Šarapova u svom trećem polufinalu na Roland Garrosu izborila je i prvi finale svladavši češku tenisačicu Petru Kvitovu s dva puta po 6-3.

Od ponedjeljka će Šarapova ponovo zauzeti poziciju broj jedan na WTA ljestvici, a ako taj uspjeh okruni i premijernim osvajanjem Roland Garrosa, bit će to poseban dan za Ruskinju. U finalu će Šarapova biti apsolutni favorit protiv senzacije ovogodišnjeg izdanja pariškog Grand Slama, Talijanke Sare Errani.

Jedan sat i 17 minuta trajao je polufinalni okršaj 2. i 4. nositeljice, a Šarapova je do pobjede došla vrlo sigurnom igrom na vlastitom početnom udarcu, te visokim postotkom realizacije break-lopti. Pogađala je Ruskinja 79 posto prvih servisa osvojivši pritom tek nešto manje poena nakon prvog (75%). Nešto je manje i griješila (20-17) u odnosu na svoju protivnicu, a imala je i pet winnera više od Kvitove (15-10). Na koncu, realizirala je 4 od 6 break-lopti, dok je u tom segmentu Kvitova bila uspješna samo jednom iz pet šansi.

U prvom setu je ruska tenisačica dva puta iz dvije šanse oduzela servis Čehinji, dok Kvitova svoje dvije prilike nije iskoristila. Prvu prednost Šarapova je napravila breakom za 3-1 kada je Kvitova napravila dvostruku servis-grešku na break-loptu, dok je drugi oduzeti servis došao na kraju seta.

Nakon što je Šarapova oduzela početni udarac Kvitovoj za 3-1 u drugom setu, češka se tenisačica svojim prvim breakom u meču odmah vratila u susret. Međutim, ključni je bio 8. gem kada Ruskinja opet oduzima servis Kvitovoj, a potom odličnom igrom na svoj servis, te trećim asom u susretu na prvoj meč-lopti, osigurava finale i svjetski broj 1.

Do sada se finalistice Roland Garrosa, Marija Šarapova i Sara Errani, nisu međusobno susretale na WTA Touru...

Roland Garros, tenisačice, polufinale:

Šarapova (2) - Kvitova (4) 6-3, 6-3

Errani - Stosur 7-5, 1-6, 6-3

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?