Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Euforija je na ledu: Pravi hokej za 10 milijuna kuna

None Foto: Marko Prpić/VL

Hokejaši Medveščaka doveli su šestoricu igrača, no iz kluba poručuju kako ono najbolje tek slijedi. Navodno uskoro u Zagreb stiže igrač iz NHL lige

Više od 20 godina nije bilo hokejaške euforije poput one koja će početi sredinom rujna. Uprava Medveščaka “razletjela” se po svijetu, traži pojačanja, a cilj u prvoj sezoni je samo jedan.
- Ne želimo biti topovsko meso - rekao je predsjednik kluba Damir Gojanović i dodao kako se na hojekaškom “boomu” prije svega mogu zahvaliti čelnicima austrijske EBEL lige.
- Da nismo postali članovi jedne od najjačih europskih liga, sigurno ne bismo ni bili zanimljivi ovim igračima koji su potpisali za nas. Ovo je i njima odskočna daska. No u cijeloj priči Medveščaku je puno pomogla i recesija.
- Jednog igrača platit ćemo otprilike 50.000 eura po sezoni. Prije recesije takav igrač stajao bi nas dvostruko više - tvrdi Gojanović, koji sa suradnicima još radi na dovođenju igrača.
- Uskoro ćemo potpisati ugovor s još jednim odličnim igračem. Svojedobno je igrao u NHL-u, a nakon toga je igrao u Europi.
Ni tu neće biti kraj. U Kanadi su, kaže, plasirali plakat kojim traže igrače hrvatskih korijena.
- Toliko ih se javilo da ćemo mnoge morati odbiti - tvrdi predsjednik “medvjeda”.
Cijeli ovaj projekt stajat će ih 10 milijuna kuna po sezoni. Većinu će financirati sponzori, ali obratili su se i Gradu.
- Razgovarali smo, ali zasad ništa još nismo dogovorili. No svi su oduševljeni ovim projektom.

RED BULL IMA MOMČAD VRIJEDNU 7 MILIJUNA EURA
Aktualni prvaci EBEL lige jedna su od najorganiziranijih momčadi u europskom hokeju. Nakon što je moćni Red Bull preuzeo klub iz Salzburga, doveo je mnoga pojačanja i stvorio “stroj” vrijedan sedam milijuna eura.

DINAMO 20 MILIJUNA EURA, CIBONA 35 MILIJUNA KUNA
Godišnji Dinamov proračun nedodirljiv je za sve hrvatske klubove, čak i Hajduk ima nekoliko puta manji. Cibonin je 3,5 puta veći od Medveščakova, a godišnji proračun RK Zagreba je otprilike 30 milijuna kuna.

Komentari (4)
  • Medvjedi, samo naprijed! Nećete biti topovsko meso, ali je bitno da se razvijaju naši mladi hokejaši i da jednog dana imamo što jaču repku, a i da hokej stane na noge. Silno smo talentirana nacija za sve sportove i tako je i u hokeju, a nadam se da će i netko iz Grada imati sluha za ovaj sport. Vidimo se na tekmama.

    17. 6. 2009,   00:33
  • nixxx mislim da oce bit topovsko meso barem prvu polovicu ili prvu sezonu dok se ne uigraju...

    17. 6. 2009,   07:48
  • evo da dovode forsberga

    17. 6. 2009,   08:55