Obavijesti

Sport

Komentari 61

Euforija u Petrinji: Ovako nije bilo još od gostovanja Zvezde

Euforija u Petrinji: Ovako nije bilo još od gostovanja Zvezde
1

Hajduk danas od 15:30 gostuje u okviru šesnaestine finala kupa u Petrinji kod trećeligaša Mladosti, na čijoj klupi sjedi Zoran Buinac koji je prije tri godine u kupu vodio Lekenik protiv Burićevog Hajduka...

VIDEO

Sve je spremno za kup-ogled s Hajdukom, kapacitet stadiona je 2.700 mjesta i sve ulaznice su praktično prodane, navijačima Hajduka poslali smo 200 ulaznica, no bit će još mjesta ako ih dođe više. Velika je ovo utakmica za naš kraj i sve ljubitelje nogometa, pa i za navijače Hajduka kojih ima jako puno u Sisačko-moslavačkoj županiji, kaže nam tajnik Mladosti iz Petrinje Nikola Bartulić.

Pokretanje videa...

01:01

Bit će ovo najveći nogometni događaj za Petrinjce u novijoj povijesti, koji ovako jakog protivnika ne pamte punih 30 godina, od kad je u okviru kupa Jugoslavije u sezoni 1989. u Petrinji gostovala beogradska Crvena Zvezda i tek u produžetku izborila pobjedu 4-2 i prolaz. Zanimljivo je da su u povijesti za klub iz Petrinje nastupali i igrači poput Zlatka Zahoviča, Damira Kalapača, Marjana Mrmića, Mladena Romića, Besnika Prenge..., a vodili su ih među ostalima i Fahrudin Mustedanagić i Milan Đuričić. 

Mladost je danas trećeligaš, nemaju nekih zvučnih imena u momčadi, no bolji ljubitelji nogometa čuli su za Antonija Hrnčevića, Viktora Špišića, Zvonimira Filipovića, legendu Mladosti Vedrana Kovačevića..., ali i njihovog trenera Zorana Buinca. A njega bi se trebali sjećati i u Hajduku, Buinac je naime bio trener Lekenika koji je u kup ogledu u listopadu 2015. držao Hajduka u šahu sve do sredine drugog poluvremena.  I tada je na klupi Hajduka sjedio Damir Burić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je bilo mirno do našeg gola, a kad smo poveli 1-0 gledatelji su se digli na noge. Prišao mi je predsjednik kluba i pitao me: ''A što sada...'' Odgovorio sam mu: ''Ništa, nastavljamo ovako igrati'' - prisjetio se Buinac i dodao: 

- Na poluvremenu je bilo 1-1, a onda je Hajduk ubacio u brzinu više i do kraja zabio još četiri gola i pobijedio. Ipak su oni profesionalci, teško je igrati s njima. 

Hajduk je Hajduk, ali to ne znači da će se Mladost predati prije kraja utakmice. 

- Nećemo sigurno, moji momci žive za tu utakmicu, ona im je nagrada za sve što rade, ali moram priznati i da jedva čekam da utakmica prođe. Igrači su već odavno u mislima na tu utakmicu, glave su im u oblacima, zbog nje smo i izgubili prošli vikend 4-1 od Udarnika u Kurilovcu. Ne gajimo neke posebne nade za prolaz, ali želimo se prikazati u što boljem svjetlu, želimo odigrati kako znamo i možemo, a onda Bože moj, što bude bit će, sve je moguće...

Trener Damir Burić na put nije poveo Simića, Bradarića, Nejašmića, Caktaša, Posavca..., a priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u zadnje vrijeme. 

- Moramo mijenjati momčad, u nedjelju nas čeka jako važna utakmica u Puli, ali momčad koju izvedemo u Petrinji bit će sastavljena od igrača koji će biti u stanju dobro odraditi utakmicu i donijeti prolaz. Mladost smo gledali, dobro su startali u prvenstvo, puni su samopouzdanja, ali mi imamo kvalitetu i očekujemo prolaz uz maksimalni angažman svih igrača - kazao je Burić. 

Priliku za prvi gol u službenoj utakmici čeka i napadač Marin Jakoliš

- Nadam se da će gol doći što prije. Znamo da su u kupu moguća iznenađenja, u Austriji sam dva – tri puta ispao od niželigaša, ali vjerujem da će sutra sve biti u redu. Kup je prilika za trofej, stoga naš maksimalni angažman i prolaz ne smiju doći u pitanje – zaključio je Jakoliš. 

Kurioziteta radi spomenimo i da je, što zbog volje ždrijeba, što zbog koeficijenta, Hajduku ovo 12. kup utakmica u nizu koju igra van Poljuda, s tim da je jedanaest igrao u gostima, a jednu, finale kupa s Dinamom na neutralnom terenu u Vinkovcima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener