Obavijesti

Sport

Komentari 39

Evo gdje gledati punu nedjelju europskih i domaćih derbija...

Evo gdje gledati punu nedjelju europskih i domaćih derbija...
1

Taman da nakon nedjeljnog ručka odmorite i napunite baterije za gledanje derbija koji startaju u 15 sati sa Hajdukom i Osijekom na domaćim travnjacima, a u 16 sati sa Šahtarom i Dinamom iz Kijeva u Europi...

VIDEO

Studena nedjelja bit će savršena za ljubitelje nogometa, a jedini će problem biti možda gledanje na više ekrana istovremeno. Naime, neki termini zvučnih utakmica hrvatskih travnjaka poklapaju se s europskima. 

Hajduk - Osijek (15:00)

U HNL-u će popodne sedmoga dana u tjednu započeti derbijem Hajduka i Osijeka u 15 sati. Osječani će na poljudskoj ljepotici pokušati srušiti drugoplasirane Splićane koji u klubu trenutno proživljavaju velike potrese, što zbog loših partija u posljednjim utakmicama, što zbog ostavki čelnika kluba. Samo dan pred derbi, ostavku je dao i sportski direktor Saša Bjelanović. Derbi Dalmatinaca i Slavonaca možete pratiti na trećem programu Arena Sporta.

Rijeka - Dinamo (17:30)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odmah po završetku borbe u Splitu, ljubitelji hrvatskog nogometa mogu na programu 1 Arena Sporta ili HNTV-u gledati derbi Rijeke i Dinama. Iako je trenutno Rijeka tek peta na ljestvici Prve HNL, Nenad Bjelica ih je nazvao "najvećim protivnikom u prvenstvu" što najavljuje utakmicu vrijednu gledanja. Dinamovi će igrači vjerojatno htjeti povećati samopouzdanje i pokazati da nisu klonuli nakon dva izgubljena boda protiv Šahtara u Ligi prvaka, dok će Riječani sigurno htjeti obraniti svoju utvrdu. 

Pokretanje videa...

01:28

Šahtar - Dinamo Kijev (16:00)

Nakon što su prošli susret sa zagrebačkim, igrače Srninog Šahtara sada čeka kijevski Dinamo. Najveći ukrajinski derbi bit će repriza Kupa i prilika narančasto-crnima za osvetu. Dinamo ih je u Kupu svladao 2-1 u produžecima, a  ovoj utakmici Šahtar može pobjeći na ogromnih 13 bodova prednosti pred Dinamom. Izravan prijenos možete pratiti na Sport Klubu 2.

Liverpool - Manchester City (17:30)

Derbi Premiershipa, dvije najbolje momčadi Otoka odmjerit će snage od 17:30 uz prijenos na Sport Klubu 1. Iako blagu prednost pred svojim navijačima ima Liverpool, Manchester City  igra jako dobru sezonu pa 'redsima' neće biti lako.

U zadnjem ligaškom ogledu City je na Etihadu pobijedio sa 2-1 kada je John Stones s crte skinuo loptu i spasio gol Cityja. Na koncu sezone ‘Građani’ su osvojili prvo mjesto baš s bodom prednosti. Trenutno momčad Jurgena Kloppa u zadnjih 11 utakmica Liverpool je dobio 10 uz razliku pogodaka 25-9, dok su odabranici Pepa Guardiole upisali osam pobjeda, dva poraza i remi uz 34-10 razliku golova.  City je zadnju gostujuću pobjedu protiv “Redsa” u prvenstvu ostvario davne 2003. godine (2-1).

Juventus - Milan (20:45)

Večernji termin donosi okršaj koji bi nekoć bio prava poslastica, međutim danas je razlika u snazi momčadi - ogromna. Ipak, Milanovo ime i dalje znači štošta, pa je ovaj derbi itekako zanimljiv svakom pratitelju talijanskog nogometa.

Od zadnjih osam derbija između dvaju klubova, 'stara dama' slavila je u - svih osam. I to s dominantnom gol-razlikom 18-4! Teško je za očekivati da sličan rezultat neće biti i danas. Utakmicu možete pratiti na četvrtom kanalu Arena Sporta.

Betis - Sevilla (21:00)

Veliki seviljski derbi igra se na stadionu Benito Villamarín, a osiguravat će ga više od 1000 policajaca i redara, ali i nekoliko pasa iz posebne jedinice bude li trebalo smirivati uzavrele strasti.

Povijesno gledano Sevilla je puno uspješnija u okršajima glavnog grada autonomne španjolske pokrajine Andaluzije, pobijedila je u 60 od 129 mečeva, a Betis ima svega 38. Bivši klub Ivana Rakitića favorit je i u ovom dvoboju u kojeg ulazi s petog mjesta, a Betis je tik iznad zone ispadanja, na 15. poziciji Primere.

Marseille - Lyon (21:00)

Iako su ova dva kluba izgubili na važnosti otkad je PSG praktički privatizirao francusko prvenstvo osvojivši ga šest puta u sedam godina, derbi je uvijek derbi.

Trener Lyona je Rudi Garcia koji je do kraja prošle sezone vodio Marseille, a na klupu gostiju sjeo je nakon što je zbog očajnih rezultat (sedam kola bez pobjede) otkaz dobio Sylvinho.

U posljednja četiri međusobna susreta slavio je Lyon koji je i do ove utakmice nanizao tri pobjede. Prijenos ove utakmice počinje u 21 sat na trećem kanalu Arena Sporta.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov