Obavijesti

Sport

Komentari 143

Evo gdje gledati utakmicu 3. pretkola LP-a Dinama i Fradija

Evo gdje gledati utakmicu 3. pretkola LP-a Dinama i Fradija
7

Ferencvaroš je opasan iz prekida, ali "plavi" će biti na 100 posto, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica uoči trećeg pretkola Lige prvaka u kojem 'modri' igraju protiv Ferencvaroša, a susret počinje od 20 sati...

VIDEO

Ferencvaroš stiže na noge Dinamu u sklopu prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka. Zagrebački plavi večeras od 20:00 na Maksimiru otvaraju europsku sezonu pred svojim navijačima s mađarskim prvakom, nakon što je UEFA kaznila hrvatskog prvaka praznim tribinama u ogledu sa Saburtalom.

Pokretanje videa...

Dinamo: Trening prije Ferencvarosa 00:46

U domaćem su prvenstvu nogometaši Dinama zadržali stopostotni učinak u prvoj HNL i nakon 3. kola zahvaljujući 3-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Gorice u peta, a sada su se trener Nenad Bjelica i njegovi igrači okreću Ligi prvaka. 

Iz Maksimira će uživo utakmicu prenositi Arena Sport 1. Arenu Sport ekskluzivno emitiraju samo MAXtv-ove platforme. Prvi program je dostupan u osnovnom paketu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mađari u Maksimiru moraju pasti: Neka se ponovi 1963.
Mađari u Maksimiru moraju pasti: Neka se ponovi 1963.

Dinamo pred 15.000 gledatelja

- Ferencvaroš je opasan iz prekida. Igraju tvrdo, fizički su jaki. Agresivni su, a pokušavaju kroz igru doći do rezultata. Moramo biti i bit ćemo na naših 100% - rekao je Bjelica.

Prva utakmica će biti na domaćem travnjaku, pred domaćih 15.000 navijača

- Nema velike razlike gdje igramo jer i doma i u gostima imamo iste ambicije. Želja nam je dobar rezultat koji će nam dati dobre šanse za prolazak, a isto bi bilo i da smo u gostima. Dakle... Svejedno je igramo li prvu doma ili vani - rekao je Bjelica dodavši da u svojoj trenerskoj karijeri nikada dosad nije igrao u nokaut-sustavu protiv Mađara.

Rebrov: Dinamo je velika ekipa, a protiv takvih volimo igrati...
Rebrov: Dinamo je velika ekipa, a protiv takvih volimo igrati...

Očekuje se kako će na Maksimir pristići oko 15.000 gledatelja. Možda ne onoliko koliko bi se očekivalo s obzirom na prošlosezonsku euforiju  i s obzirom na to da su Mađari svoj stadion već rasprodali, ali zasigurno neće biti lako igrati Ferencu pred Dinamovim navijačima.

Olmo od prve minute

Što se tiče sastava, strateg Dinama kaže kako neće biti iznenađenja. Svakako je veliki plus što Bjelica može računati na Olma, a u ponedjeljak je i službeno potvrđeno kako odlični golman Dinama , Domagoj Livaković, ostaje u Maksimirskoj 128.

-Odlučit ću o dvije-tri dvojbene pozicije, ali ne bi trebalo biti prevelikih iznenađenja - potvrdio je Bjelica.

Cosgrove prijeti, ali Rijeka ima otvoreni ždrijeb do skupina EL!
Cosgrove prijeti, ali Rijeka ima otvoreni ždrijeb do skupina EL!

Kevin Theophile-Catherine nije se do kraja oporavio i jasno je kako će stoperski par večeras ponovno biti Perić i Lešković. Zasad su ove sezone izgledali jako dobro. Dani Olmo počeo je utakmicu protiv Gorice te će, prema svemu sudeći, i večeras zaigrati od prve minute. Dva gola i dvije asistencije, protiv Saburtala i Gorice. Hajrović i Oršić bit će na krilima, a u vrhu napada se Nenad Bjelica ipak odlučio za Brunu PetkovićaMario Gavranović počeo je utakmice protiv Saburtala, ali je Petković u oba sraza ušao s klupe i zabio po gol. I Bjelica je svjestan kako je u boljoj formi od Gavre na početku sezone.

Tbilisi: Prva utakmica 2. pretkola kvalifikacija UEFA Lige prvaka, FC Saburtalo - GNK Dinamo

Fradi se pojačao

Ferencvaroš je doveo veliko pojačanje uoči utakmice protiv Dinama u utorak. Riječ je o napadaču iz Obale Bjelokosti, Francku Boliju (25), koji je stigao iz norveškog Stabaeka. On je prošle sezone bio najbolji strijelac norveške lige sa 17 golova, a ove sezone je na polovici prvenstva stigao do brojke od osam golova. 

Igra na poziciji centralnog napadača, a može svoju rolu odraditi i na krilnim pozicijama. Mađari su tako dobili pakleno pojačanje uoči utakmice protiv Dinama, a to osim statistike pokazuju i njegovi geni. Naime, Franck je sin legendarnog francuskog reprezentativca Basilea Bolija koji je dijelio svlačionicu s Alenom Bokšićem u Marseilleu, a i donio im je Ligu prvaka 1992. godine golom protiv Milana u 43. minuti za 1-0.

Legenda Dinama i Fradija: S 'modrima' je osvojio 9 trofeja
Legenda Dinama i Fradija: S 'modrima' je osvojio 9 trofeja

Prolazak Mađara znači i veliku zaradu

U utorak u 20 sati kreće “lov” na osam milijuna eura. Pet milijuna eura dobiva momčad koja se plasira u play-off Lige prvaka. Ako pak tamo ispadne, ulaskom u skupine Lige prvaka osigurava 2,9 milijuna eura. Dakle, Dinamo si prolaskom Ferencvaroša osigurava gotovo osam milijuna eura.

Zagreb: Uzvratni susret 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i Saburtala

Modri su favoriti

Davne 1963. je Dinamo predvođen svojim velikanima, Slavenom Zambatom i Štefom Lamzom eliminirao Ferencvaroš. Igralo se polufinale Kupa velesajamskih gradova, Dinamo je u Budimpešti pobijedio 1-0, a u Zagrebu 2-1. Mađari su, dakle, tad bili “mušterija” zagrebačke momčadi.

U večerašnji sraz Dinamo ulazi kao veliki favorit. Koeficijent na pobjedu hrvatskog prvaka je 1,50, na Mađare čak 7,50.

Livi potpisao ugovor: Dinamo je emocija, uvijek je prvi izbor
Livi potpisao ugovor: Dinamo je emocija, uvijek je prvi izbor

Sudac iz Poljske

Paweł Raczkowski iz Poljske je glavni sudac večeras u Maksimiru. On i Bjelica se poznaju iz poljske lige, kad je trener Dinama vodio Lech i Poznanja. Posljednji je put ovaj sudac Bjelici i njegovoj momčadi sudio u veljači 2018. godine. Lech je doma pobijedio Pogon 2-0. U sastavu Lecha bio je Mario Šitum, a jedan od dva gola zabio je Emir Dilaver. U napadu Pogona tad je igrao Lukasz Zwolinski, danas napadač Gorice. Emir Dilaver je tad zabio, a sad ga neće biti zbog ozljede gležnja.

Zagreb:  Trening GNK Dinama uoči utakmice 3. pretkola UEFA Lige prvaka

Slijede susjedi ili Norvežani

Dinamo će, prođe li Mađare, u četvrtom pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika utakmice između slovenskog Maribora i norveškog Rosenborga.

Podsjetimo, Ferencvaroš je u prva dva pretkola bio bolji od malteške Valette (1-1, 3-1) i bugarskog Ludogoreca (2-1, 3-2), a Dinamo je lako, sa 2-0 i 3-0 riješio gruzijski Saburtalo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)