Obavijesti

Sport

Komentari 21

Evo što Čilić mora napraviti da bi prošao skupinu na Mastersu

Evo što Čilić mora napraviti da bi prošao skupinu na Mastersu
1

Hrvatski tenisač je pobjedom protiv Johna Isnera ostao u igri za prolazak skupine na završnom Mastersu u Londonu, a za prolazak dalje otvara mu se nekoliko scenarija u kojima ne ovisi sam o sebi

VIDEO

U susretu 2. kola skupine "Guga Kuerten" ATP finala u londonskoj O2 Areni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobijedio Amerikanca Johna Isnera 6-7 (2), 6-3, 6-4 ostavši u igri za plasman u polufinale.

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu.

Na ljestvici vodi Đoković s dvije pobjede, Čilić i Zverev imaju po pobjedu i poraz, dok je Isner upisao dva poraza. 

John Isner i Aleksander Zverev svoj meč igraju u petak u 15:00 i već tada bi mogao biti poznat rasplet skupine. Ako talentirani Nijemac Zverev dobije Isnera doći će do svoje druge pobjede, a u tom slučaju Čiliću ne igra ni pobjeda protiv Đokovića jer bi Srbin u tom potencijalnom krugu tenisača s dvije pobjede i jednim porazom imao najviše dobivenih setova jer je Isnera i Zvereva ispratio s lakih 2-0 u setovima, a Čilić ima poraz od Zvereva koji Nijemca stavlja ispred Hrvata na ljestvici skupine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Čilić se može nadati prolasku ako pobijedi Novaka Đokovića te ako Amerikanac Isner uspije pobijediti Aleksandera Zvereva. U tom će slučaju hrvatski tenisač sigurno ići dalje s omjerom 2-1.

Ako John Isner napravi uslugu Čiliću i svlada Aleksandera Zvereva, a Čilić izgubi od Novaka Đokovića stvorit će se krug tenisača koji imaju jednu pobjedu i dva poraza i tu će odlučivati set razlika kao primaran kriterij. Ako setovi budu jednaki odlučit će gem razlika.

Čilić i Đoković su do sada igrali 18 puta, a Čilić je ostvario samo dvije pobjede. U Queen's Clubu ove godine, te 2016. na Mastersu u Parizu.

SKUPINA GUGA KUERTEN

1. Novak Đoković (Srb)  2-0
2. Alexander Zverev (Njem)  1-1
2. MARIN ČILIĆ (HRV) 1-1
4. John Isner (SAD) 0-2

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener